Koruma istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Koruma istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2011 14:45

Almanya’nın Duisburg kentinde ırkçıların hazırladığı listede bilgileri bulunan 20’ye yakın Türk dernek ve cami temsilcisi Duisburg belediye binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Alman basınının büyük ilgi gösterdiği toplantıya, Müslüman Türkler Birliği Grup Başkanı ve Duisburg Uyum Meclisi üyesi Erol Kaya, Duisburg Alternatif Liste Başkanı ve Duisburg Belediye meclis üyesi Reiner Grün, DU-Rheinhausen Ülkü Ocağı-Nizami Alem Camii Başkanı Nasip Turhan, DİTİB Muradiye Camii Başkanı Şeref Yıldırım, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’na bağlı Hacı Bayram Veli Camii’den Uyum Meclisi Üyesi Şenol Yıldırım ve Yaşar Yıldızhan ile birlikte Duisburg Emniyeti’nden de iki polis memuru katıldı.

Kim var, açıklansın

Irkçı saldırıların endişe verici boyutlarda olduğunu ifade eden Duisburg Belediye Meclis Üyesi Reiner Grün, “50 yıldır bu ülkeye hizmet edenler, ne yazık ki ırkçıların hedefinde. Daha önce 8 Türk, 1 Yunan ve bir de polisi öldüren bu ırkçılar, banka soyuyor, adam öldürüyor, yakıp yıkıyor ve hiç yakalanmıyor. Polisin m açıklamasında listedeki isimler için bir tehdit yok deniliyor. Ölen insanlar da tehdit edilmedi, ama öldürüldüler. Bu olayın arkasındaki karanlık güçler ortaya çıkarılmalı. Bunları kimler koruyor, kamuoyuna açıklanmalı” dedi.

Huzur istiyoruz

Bu cinayetlerin arkasında kimler var aydınlatılmadığı sürece Almanya’da hep huzursuz ve diken üstünde kalacaklarını kaydeden Erol Kaya, “Güven ve huzur içinde olmayı istememiz doğal ve kanuni hakkımızdır. Bunu da Alman hükümeti sağlamalı” diye konuştu.

Uyum Meclisi Üyesi Şenol Yıldırım “Terör nereden gelirse gelsin biz hepsine karşıyız. Terörün inancı ve ırkı olmaz. Olay bir insanlık suçudur” derken Nizami Alem Camii Başkanı Nasip Turhan ise, “İster üyemiz olsun ister olmasın dışarıdan gelen herkese kapımız açıktır. Bu yüzden bu olay son derece tehlikeli bir durum arz ediyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!