Korktukları oldu

Güncelleme Tarihi:

Korktukları oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2009 00:00

İsveçli Scnabl Ailesi’nin en büyük korkusu, bir uçak kazasında hep birlikte ölmekti.

Haberin Devamı

Brezilya dönüşü de, önce baba ile kızı Paris’e uçarak, bir sonraki uçağa binen anne ile oğulu beklemeye başladılar. Ama onları kavuşturacak uçak Paris’e hiç gelemeyecekti. Çünkü anne ile oğlu, Atlantik Okyanusu’na çakılan Air France uçağındaydılar.

BREZİLYA açıklarında, Atlantik Okyanusu’na düşen uçakla birlikte yaşanan dramların belki de en dokunaklısı, hep birlikte ölmemek için ayrı uçaklarla seyahat eden İsveçli aileyle ilgili olanıydı.

Schnabl Ailesi, bir uçak kazasında hep birlikte ölmemek için sürekli ayrı uçuyorlardı. Bu "takıntılarının" birgün birbirlerini ayıracağını bilemezlerdi.

Paris’te beklediler ama...

Baba Fernando Schnabl, 3 yaşındaki kızı Celine ile yaşadıkları Rio’dan, tatil için İsveç’e uçtular. Birkaç saat sonra ise Anne Christine, 5 yaşındaki oğlu Philipe ile Fransa Havayolları uçağıyla Rio’dan havalandı. Baba ile kızı, güvenli bir şekilde Paris’e indi. Havaalanında Fernando, kızıyla birlikte eşi ve oğlunu beklemeye başladı. İniş saati geçmesine karşın, uçaktan bir haber yoktu. Saatler sonra acı haberi alan Fernando Schnabl yıkıldı.

Cesetlere otopsi yapılıyor

Bu arada, Brezilya ve ordusunun Atlas Okyanusu’na düşen Fransa Havayolları’na ait Airbus uçağından şimdiye dek çıkardıkları ceset sayısı 24’e yükseldi. Bulunan cesetler bir uzman polis ekibi tarafından ilk analiz yapıldıktan sonra, adli tıp muayenesi için Recife kentine gönderiliyor.

Nükleer denizaltı bölgede

Bölgede 5 savaş gemisiyle aramaları sürdüren Brezilya’nın Hava Kuvvetleri’nden 255, Deniz Kuvvetleri’nden de 570 asker çalışmalara devam ederken, Fransa’ya ait nükleer denizaltının bugün bölgeye ulaşması bekleniyor. ABD Donanması da uçağın karakutularını bulmak amacıyla bölgeye yüksek teknoloji ürünü iki su altı araştırma cihazı ve ekip gönderdi.

Hatalı sensörler değişiyor

Fransa Havayolları, A330 ve A340 tipi Airbus jetlerinin hız kontrol sensörlerini değiştiriyor. Şirket bünyesindeki çoğunluk sendikası SNPL’nin sözcüsü, "Şirket yönetimi pilotlar sendikasına (Pitot) adı verilen sensörlerin (anemometre) değiştirileceği yolunda bilgi verdi" dedi. Sözcü, sensörlerin birkaç gün içinde değiştirileceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!