Kore Savaşı New York'ta anıldı

Güncelleme Tarihi:

Kore Savaşı New Yorkta anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 17:17

Kore Savaşı’nın 61. yıl dönümü nedeniyle, ABD’nin New York kentinde anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

New York Staten Cpl. Allan F. Kivilehan Kore Savaşı Gazileri Derneği tarafından organize edilen ”Kore Savaşı’nı ve Şehitlerini Anma Töreni”, Manhattan’daki Universal Soldier Park’ta yapıldı. Törene, Güney Kore Vatansever ve Gazi İşleri Bakanı Park Sung-Choon, New York Eyalet Meclisi Üyesi Nicole Malliotakis, Türkiye’nin New York Başkonsolos Yardımcısı Pınar Şentürk Sevi, Amerikan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sermin Özçilingir ve Türk Hars Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Kurtuluş’un yanı sıra çok sayıda Kore gazisi ve yakınları katıldı.

Kore gazilerinin alana yürüyüşü ve saygı duruşu ile başlayan törende konuşan New York Başkonsolos Yardımcısı Pınar Şentürk Sevi, söz konusu savaş sırasında Türkiye’nin Güney Kore’ye sağladığı katkının, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin ve işbirliği ortamının temelini attığına işaret etti. Pınar Şentürk Sevi, Türk askerinin tüm dünyada barış ve istikrarın sağlanmasında katkıda bulunduğunu dile getirerek, Kore Savaşı’nın tüm kahramanlarına şükranlarını sundu ve ”Onları asla unutmayacağız” dedi.

Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu Din ve Sosyal İşler Ataşesi Süleyman Duman’ın dua ettiği törenin sonunda. iki Kore gazisine Güney Koreli Bakan Sung-Choon tarafından madalya verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!