Konutunuzun önünü siz temizlemek zorundasınız!

Güncelleme Tarihi:

Konutunuzun önünü siz temizlemek zorundasınız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2010 10:24

Kaldırımlardaki kar ve buzların temizlenmesi normalde belediyelerin işi olarak belirtilse de tüzüğe bağlı uygulamalarda binanın çevresinin temizlenmesi konut sahibine devrediliyor.

Haberin Devamı

Konut sahibi binada kendi oturmuyorsa bu sorumluluğu kiracısına yükleyebiliyor. Ancak bunun için konuyla ilgili maddenin kira sözleşmesinde ya da aynı sözleşmenin bina yönetmeliği bölümünde yer alması gerekiyor.

UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Kaldırımın kar ve buzdan temizlenmesinden sorumlu olanlar, bölgedeki trafiğin sorunsuz şekilde akmasını sağlayacak şekilde bu görevi yerine getirmek zorundadırlar. Belirtilen bölgenin temiz olması gereken saatler sabah 07.00 ile akşam 20.00 arası olarak kurala bağlanmıştır. Ancak bu saatler dışında bir misafir ya da müşteri gelmesi durumunda süre uzatılır. Haftasonu ise saat 09.00'dan önce temizlik yapılması zorunluluğu yoktur. Yoğun kar yağışı olduğu durumlarda gün içinde bir kaç kez zeminin temizlenmesi gerekmektedir. Şahsa ait olarak geçen bölgelerde de aynı şekilde temizlik yapılması zorunludur. Bu bölgelere girilmemesi yönünde bir tabela olması durumu değiştirmez.

ZARARIN KARŞILANMASI VE TAZMİNAT
Kar ve buzlanmanın sonucu olarak bir kaza meydana gelirse, zarar gören kişi masrafın karşılanması ve tazminat hakkı elde eder. Zarar ya da tazminat olayın meydana geldiği yeri temizlemekle sorumlu kişiden tahsil edilir. Kişi hakkında ayrıca ihmal sonucu yaralamaya neden olma suçlamasıyla işlem yapılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!