Konut ucuz ama kiracı yok

Güncelleme Tarihi:

Konut ucuz ama kiracı yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2008 11:29

Son zamanlarda Almanya'nın doğu eyaletlerinde Türklere yönelik ev satmak için Türk ve Alman şirketlerinin gözlerini çalışan Türklere diktiğini söyleyen avukat Mutlu Günal "Doğuda emlak almak riskli bir yatırım. Kiracı bulma sorunu çok büyük" dedi.

Haberin Devamı

Almanya'da son zamanlarda çok sayıda emlak firmasının ortaya çıktığına işaret eden Avukat Mutlu Günal, çeşitli vaatlerle ülkenin doğu eyaletlerinde Türklere konut satma çabasına giren bu firmalara karşı Türklerin dikkatli olmasını istedi. Avukat Günal 'Doğu Eyaletlerinde konut çok ucuz ancak kiracı yok' uyarısında bulundu. Avukat Günal, büyük Alman şirketlerinin Türk yatırımcıya ulaşmak için aracı olarak Türk şirketlerini kullandığını da belirterek 'Alman şirketleri Türkleri daha kolay ikna etmek için aracı olarak Türk çalışanları ve Türk şirketlerini kullanıyor. Almanya'nın doğusunda nüfusun her geçen gün düştüğü ve boş konut sayısının çok olduğu bölgelerde 'ucuza ev satıyoruz' diye şirketler ortaya çıkıyor. İnsanları kredi borcunun altına koyuyorlar" dedi.

Yatırım çok riskli

Avukat Günal "Bir yıl gibi kısa bir süre için ise kiracı garantisi veriliyor. Fakat daha sonra kiracı bulmak çok zor. Buralarda bedavaya varan kiralık konutlar olduğu için var olan kiracıyı sürekli olarak evde tutmak kolay değil. İnsanlar ucuz evlere taşınıyor. Bu nedenle doğuda emlak yatırımı yapmak çok riskli.'
Doğuda alınan evlere devamlı olarak kiracı bulmanın çok zor olduğuna işaret eden Avukat Günal 'Banka kredisi ile ev alan yatırımcılar, bir süre sonra evlerine kiracı bulamadığı için banka kredisinin yanı sıra konut yan gideri olarak bilinen çöp, temizlik, evin sigortası, bakım gibi giderleri de ödemek zorunda kalıyor. Böylece yatırımcılar büyük bir borcun altına giriyorlar' dedi.

Bedava kiraya veriyorlar

Doğu eyaletlerinde boş işyeri ve konut sayısının artması nedeniyle evsahiplerini kara kara düşündüğünü söyleyen avukat Günal, evsahiplerinin son çare olarak evlerini bedavaya kiraya vermeye başladığını kaydetti. Doğu eyaletlerinde yaşayanların Batıya göç etmesi ve nüfus artışının yavaşlaması nedeniyle bina ve iş yerlerinin boş kalmasına yol açtığını belirten Günal 'Eski Doğu Almanya sınırları içinde kalan yeni eyaletlerde göç nedeniyle nüfusun 2050 yılında yüzde 31 daha da gerileyecek. Bölgede nüfusun azalması nedeniyle bugünün rakamlarıyla 790 bin boş konutun sayı daha da artacak' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!