Konsorsiyumda görev değişimi

Güncelleme Tarihi:

Konsorsiyumda görev değişimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 17:32

İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu’nun 7. Genel Kurul toplantısı Hornsey Atatürk Okulu’nda yapıldı. Başkanlığı bir yıl süreyle Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu adına Necmi Hasanoğlu yürütecek.

Haberin Devamı

İNGİLTERE'de faaliyet gösteren Türk okullarının alt yapılarını standartlaştırmak amacıyla kurulan ve bu konuda gerçekleştirdiği çalışmalarla bilinen Eğitim Konsorsiyumu genel kurulunu yaptı.

Hornsey Atatürk Okulu’nda yapılan genel kurulda, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Kortay ve Enfield Belediye Meclis Üyesi Ayfer Orhan da hazır bulundu. Eğitim kurumlarında Türk okullarını temsil etme, öğretmenlere eğitim seminerleri ve çocuklar ve veliler için çeşitli eğitim konferansları düzenleme, Türk okulları için kaynak kitaplar hazırlanmasında öncülük yapma gibi çalışmalar yapan konsorsiyumun geçen dönem başkanlığı yürüten Asım Dilaver kurulda geçen yıl yapılan faaliyetleri anlattı.

YOĞUN GEÇTİ

Ayfer Orhan'ın yönettiği genel kurulda sunulan faaliyet raporuna göre, konsorsiyumun yerel
sorunlardan, eğitim kurslarına kadar birçok konuda girişimler gerçekleştirdiği belirtildi.

Faaliyet raporunda ayrıca, Middlesex Üniversitesi ile ortak bir çalışma içine girilerek, Türk okullarında çalışan öğretmenler için kurs düzenleme çalışması başlatıldığı, Türk okullarındaki çocuk sayılarını artırmak ve konsorsiyumun imajını yükseltmek için radyo ve televizyon programları düzenlendiği bilgisi yer aldı.

Yeni dönemde başkanlığa Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu adına Necmi Hasanoğlu getirildi. Yönetim kurulu ise şöyle şekillendi: Çimen Hüseyin (Başkan yardımcısı), Niyazi Soyel (Sayman), Nilüfer Pyper (Sekreter), Asım Dilaver, Abdullah Halisdemir, Sevtap Kemal,Özcan Erez, Fatma Kemal ve Ertuğrul Mehmet.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!