Konsoloslukta kuyruklar uzadı

Güncelleme Tarihi:

Konsoloslukta kuyruklar uzadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2010 15:35

İNGİLTERE’de Londra merkezindeki Knightbridge’de bulunan konsolosluk önünde, sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, tatil öncesi işlemlerini yaptırmak için bekliyorlar.

Haberin Devamı

Kuyrukların ve bekleme sürelerinin azalması için randevu alınmasını öneren yetkililer, e-konsolosluk sistemine kayıt olunması çağrısında bulunuyor. 1 Ekim 2010 tarihi itibariyle randevu sistemine geçileceğini hatırlatan Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, bu sistemin uygulanmaya başlanmasıyla Londra Başkonsolosluğu’nun, Avrupa’da randevu sistemine geçen ‘ilk’ başkonsolosluk olacağını da ifade etti. “Avrupa’da randevu sistemine ilk geçen başkonsolosluk olma gururunu hep birlikte yaşayacağız” diyen Demirok, bu tarihten itibaren randevusuz hiçbir başvurunun kabul edilmeyeceğini, randevusuz gelen vatandaşların geri çevrileceğini belirtti.


1 EKİM’İ BEKLEMEDİLER
Demirok, “Amacımız vatandaşlarımıza yeni zorluklar çıkarmak değil, amacımız vatandaşımızı kuyrukta bekleme sıkıntısından kurtarmaktır” diye konuştu.
Bilindiği gibi, Türk vatandaşlarının randevu alabilmeleri için öncelikle “e-konsolosluk” üyesi olmaları gerekecek. Üyelik ile bilgiye ise, www.konsolosluk.gov.tr adresinden ulaşılabilecek. Demirok ayrıca, İngiltere'de bulunan 400 bini aşkın Türk vatandaşına daha iyi hizmet vermek için başkonsolosluk kançılaryasının başka bir yere taşınmasının ve personel sayısının arttırılmasının amaçlandığını söyledi. Öte yandan, Türkiye’ye tatile gitmeye hazırlanan İngilizler ve diğer uyruklu yabancıların yanı sıra binlerce Türk vatandaşı e- konsolosluk’a, 1 Ekim tarihini beklemeye gerek görmeden şimdiden üyesi oldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!