"Konserler zarar veriyor"

Güncelleme Tarihi:

Konserler zarar veriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2012 11:06

Atletizm Milli Takımı Antrenörü Artun Talay, İstanbul Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'ndaki pistin, zarar görmeye başladığını iddia etti.

Haberin Devamı

Son iki ay içinde Sensation White, Jennifer Lopez ve Sting konserlerine ev sahipliği yapan Aslı Çakır Alptekin Salonu'ndaki pist, her etkinlikte sökülüp yeniden takılıyor. 2012 Londra Olimpiyatları'nda kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'in adının verildiği, eski adıyla Ataköy Atletizm Salonu'nda, Ekim ayında dünyaca ünlü Sensation White 2012 partisi, bu ay içinde de Jennifer Lopez ve Sting konserleri düzenlendi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Atletizm Milli Takım Antrenörü Artun Talay, salonda bulunan pistin, her sökülüp takılma işleminde biraz daha zarar gördüğünü belirterek, “Atletizmde zaten tesis sıkıntısı çekiyoruz, en azından mevcut olanlara iyi bakalım” dedi.

-“Kamp sezonu açıldı ama doğru dürüst bir tesis yok”-

Atletizmde kamp sezonunun açıldığını, ancak milli atletlerin çalışacak doğru dürüst bir tesis bulamadığını kaydeden Talay, “Tesis az, olanlar da bu tür organizasyonlarla meşgul ediliyor. Bu çocuklar nerede çalışacak? Tesis sıkıntısı yüzünden bir çok sporcu yurt dışına gitmek zorunda kalıyor” diye konuştu.

Türkiye'deki kamp merkezlerinin hem sayı hem de nitelik olarak yetersiz olduğunu dile getiren Talay, şunları söyledi: “7 ilde tesis var, ancak bunlar yetersiz. Bir çoğunda çevre düzenlemesi yok. Sporcu koşuya çıksa sakatlık riski var. Kapasite, hijyen, spor olanakları yetersiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, Türkiye'ye uyarlanabilecek en popüler 4 kamp merkezinin planlarını gönderdim. Neden bizim ülkemizde de bu tür tam donanımlı tesisler olmasın? Türkiye, kamp merkezi cenneti olabilir.”

-Gündüz uyku, gece kahvaltı-

Polonya Spala, Macaristan Tatabanya, Romanya Snagov ve Bulgaristan Belmeken kamp merkezlerinin yeterli donanıma sahip olduğunu ifade eden Talay, şöyle konuştu: “Bu merkezlerde 10-15 branşta spor yapılabiliyor. Çok geniş ve ormanlık alanlara kurulu merkezlerde, farklı branşlardan sporcular ve antrenörler bir arada yemek yiyor, faaliyet yapıyor. Böylece fikir ve bilgi alışverişleri oluyor, sporcu sıkılmıyor. Açık ve kapalı spor alanlarının yanı sıra doktor, masör ile fizyoterapist üniteleriyle ölçüm laboratuvarları bulunuyor. Her şey düşünülmüş. Dünyanın farklı yerlerinde, farklı zaman dilimlerinde yarışacak olan ve bu nedenle gece çalışıp gündüz uyuyan sporcular için, tüm tesis 24 saat açık tutuluyor. Gündüz uyuyan sporcu, gece kahvaltı yapıp antrenmana çıkabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!