Konferansta Yalvaç'ı anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Konferansta Yalvaçı anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2011 12:35

Fransa'nın Bordeaux kentinde faaliyetlerini sürdüren kısa adı APAY olan Yalvaçlılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği yönetimi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 91. yıldönümü nedeniyle konferans organize etti.

Haberin Devamı

Lormont’ta Condorcet salonundaki konferansa Türkiye’den konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi Tarih Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Köstüklü, Yalvaç Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Öğretim Görevli Bülent Özgül, ile müdür yardımcısı Halit Toptaş katıldı.

GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ
APAY Derneği Başkanı Yusuf Uran, kendileri için bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını belirterek, "Fransa’da yaşayan hemşerilerimizin, özellikle gençlerimizin bu konularda bilgilenmesinin çok önemli olduğunu düşündük ve bu etkinliği organize ettik" dedi. Prof. Dr. Nuri Köstüklü’nün "Milli mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu" konulu sunumunun yanı sıra, Yalvaç MYO Müdürü Bülent Özgül “Yalvaç’ın kültürel kimliği”, Yalvaç MYO Müdür Yardımcısı Okutman Halit Toptaş'ın da “Yalvaç türkülerinin öyküleri ve ezgileri” konulu konuşmalar yaptılar.

KATKIDA BULUNDUK
Konuşmacılar "Gurbetteki hemşerilerimizin ve özellikle Fransa’da doğmuş, büyümüş, kültürüne uzak olan kardeşlerimize bir nebze de olsa katkıda bulunmak bizim için bir onur olmuştur. Bu etkinlik vesilesiyle çalışmalarımızı, projelerimizi de anlatma fırsatı bulmuş olduk” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!