Koltuklar çoçuklara devredildi

Güncelleme Tarihi:

Koltuklar çoçuklara devredildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 10:00

Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da yapılan 23 Nisan kutlamaları coşkulu geçiyor. Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter-Steinmeier, makamını çocuklara bırakırken, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Başkonsolos Mustafa Pulat ve belediye başkanları da makamlarında çocukları kabul etti.

Haberin Devamı

MUSTAFA Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açıldığı 23 Nisan tarihi, tıpkı Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da Türk ve tüm dünya çocuklarının bayramı oldu. Çocuklar ayrıca her yıl olduğu gibi Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ve bir çok belediye başkanının makamına sembolik de olsa oturdu.

Bakan koltuğunda

Türkiye'de her yıl 23 Nisan'da sembolik olarak makamlarını çocuklara bırakma geleneği bu yıl Almanya'da üst düzey bir politikacı tarafından gerçekleştirildi. TBMM'nin kuruluşunun 89. yılında, ilk kez Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, makamını çocuklara bıraktı. Bakanın koltuğuna oturan Tempelhof, Schöneberg ve Kreuzberg'den Melisa Ovalı (10), Erdem Şengül (12), Arsel Cem İlhan (10), Berna Alpbek (10) isimli çocuklar, Bakan Steinmeier'den yaşadıkları ilçelerde birer spor salonu yapılmasını istediler.

Savaş olmasın

Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda makam koltuğunu bir günlüğüne Kreuzberg Galilei İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Harun Kaan Demir'e bıraktı. Ceyda Topal, Hüma Sena Demir ve Esra Tosun'la birlikte Büyükelçi Acet'i makamında ziyaret eden Kreuzberg Galilai İlkokulu öğrencileri, Büyekelçi Acet'e bir buket çiçek hediye etti.

Büyükelçinin makam koltuğuna sembolü olarak oturan 6 yaşındaki Harun Kaan Demir, “Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1920'de TBMM'yi açarak egemenliğimizi ilan etmiştir ve bu anlamlı günü biz çocuklara armağan etmiştir. Biz çocuklar barış, dostluk, kardeşlik ve savaşsız bir dünyada yaşamasını istiyoruz. Savaş olmasın, insanlar ölmesin, Almanya'da yaşayan Türk çocukları ana dilleri Türkçe'yi Almanca kadar güzel öğrenmeli ve okumalıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!