Köln’de bir patlama daha! Kafe alevler içinde

Güncelleme Tarihi:

Köln’de bir patlama daha Kafe alevler içinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2024 10:26

Köln’de bir patlama daha meydana geldi. Çarşamba sabahı erken saatlerde, bir apartman bloğunun zemin katında bulunan kafe tamamen yandı.

Haberin Devamı

KÖLN’ün Persch Mahallesi sakinleri, gece saat 03.00 civarında yüksek bir patlama sesiyle uyandı. Kısa süre sonra bir apartmanın zemin katındaki kafe alevler içinde kaldı ve camlar kırıldı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmeyi başardı, ancak kafe ağır hasar gördü. Polis, Persch semtindeki çok katlı apartmanda ikâmet eden iki kişinin hafif yaralandığını ve dumandan zehirlenme endişesiyle olay yerinde tedavi edildiğini açıkladı. Ancak doğrudan patlama nedeniyle kimse yaralanmadı. Söndürme çalışmaları sırasında bina boşaltıldı ve ardından bina sakinleri tekrar dairelerine dönebildi.

HOLLANDA İLE BAĞLANTILI
Son iki hafta içinde Köln’de bir dizi patlama meydana geldi. Polise göre bu suçların arka planında çete bağlantılı anlaşmazlıklar yatıyor. Polisin geçen hafta yaptığı açıklamaya göre, 25 şüpheli hakkında toplam 30 civarında soruşturma yürütülüyor. Şüphelilerin Hollanda ile de bağlantıları olduğu bildirildi. Alman medyası, saldırıların arkasında ‘Mocro’ mafyasının olduğunu yazdı. Ancak polis henüz bu konuda net açıklama yapmadı. Polis sözcüsü, son patlamanın seriyle bağlantılı olup olmadığının henüz belli olmadığını açıkladı. Geçen hafta pazartesi günü sabah saat 05.40’ta Hohenzollernring’de ‘Vanity’ diskoteğinin yanında bir patlama oldu. Bir sonraki patlama birkaç yüz metre ötede Ehrenstrasse’de bir butikte meydana geldi.

Haberin Devamı

KÖLN - Fotoğraflar: dpa

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!