Köln Merkez Camii’nde ‘Ahde Vefa’ buluşması

Güncelleme Tarihi:

Köln Merkez Camii’nde ‘Ahde Vefa’ buluşması
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2023 10:33

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camii’nin başlangıcından bugününe kadar yoğun çaba ve gayretleriyle muazzam külliyeyi inşa ve imar eden ilk nesil büyüklere, ‘Ahde Vefa’ programı düzenlendi.

Haberin Devamı

Köln Merkez Camii’nde ‘Ahde Vefa’ buluşması
DİTİB Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen programda, Merkez Camii din görevlileri Naci Şengün, Adem Kemaneci ve Mustafa Kader tarafından Kur’ân-ı Kerim, ilahi ve salavatlar okundu. Depremde vefat edenlere ve mâbedin vücut bulmasına katkı sağlamış, ahirete irtihal eden cemaatin ruhlarına, hayatta olanların da sıhhat ve afiyetleri için dualar edildi. Yoğun katılımın olduğu programda duygulu anlar da yaşandı. Bu anlamlı günde ilk nesil büyüklere torunları da eşlik etti. ‘Ahde Vefa’ programının açılışında konuşan Merkez Camii din görevlisi Naci Şengün, “Sizlere hizmet Hakk’a hizmettir. Çünkü sizler, Hakk’a hizmet namına yok zamanınızda bu çifte minareli yüce mabedi Müslümanların ve insanlığın hizmetine sundunuz. İçinde bulunduğunuz mâbedi inşa etmedeki en büyük motivasyon kaynağınızın, imanınız ve annelerinizin kabul olunmuş duaları olduğuna inanıyorum. Camiler sayesinde kendinizi de neslinizi de korumayı başardınız. Sizlerin gayretleriyle yapılan bu ulu camide, bugün bütün dünya Müslümanları, birlikte secdeye varmanın o doyumsuz zevkini yaşıyor. Allah sizlerin dünya ve ahiretinizi mâ’mur eylesin” dedi. Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara da katılımcılara, bugüne kadar yaptıkları gönüllü çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, vefat edenlerin ruhlarını şâd etmek maksadıyla dua etti.
Köln Merkez Camii’nde ‘Ahde Vefa’ buluşması
‘GÖZYAŞI VE ALIN TERİ VAR’
‘Vefa’ duygusunun bizlere Hz. Muhammed’den (s.a.v) en büyük mîras kaldığını söyleyen DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey ise şöyle konuştu: “İlk nesil olan siz büyüklerimize vefamızı göstermek için böyle bir programı tertip ettik. Büyüklerin bulunduğu meclislerde, toplumlarda bereket oluşacağına inanıyoruz. Sizler de bu mabetleri inşa ve imar ederken, geriden gelecek nesillere en büyük mirası bırakmış oldunuz. Bu caminin inşasında hepinizin ayrı ayrı duası, gözyaşı ve alın teri var. Yıllık tatillerinizden, zaruri ihtiyaçlarınızdan kısarak, güç birliği yaparak meydana getirdiğiniz bu cami, inşallah kıyamet gününe kadar müminlerin secdegâhı olarak varlığını sürdürecektir. Hayra anahtar olmanızdan dolayı tebrik ediyor, davetimize icabetinizden dolayı da hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Köln Merkez Camii’nde ‘Ahde Vefa’ buluşması

DİTİB Kurucu Üyesi Nihat Özkan da “Bu eseri, birlikte yaptık. Ne mi yaptık, adeta avuçlarını açmış iki minaresi ve kubbesiyle sonsuzluğa açılan ve duaları kabul olunan iki el gibi duruyor karşımızda bu muhteşem eser. Dünyada diktiğiniz, ahirette de meyvelerini toplayacağınız bu bereketli ağacın sahibi olmanın mutluluğu yeter de artar bile bize” dedi. Konuşmaların ardından külliyeyi inşa ve imar eden ilk nesil büyüklere, camiye olan hizmetlerine karşılık plaket takdim edildi.
Köln Merkez Camii’nde ‘Ahde Vefa’ buluşması

Köln Merkez Camii’nde ‘Ahde Vefa’ buluşması

BAKMADAN GEÇME!