Güncelleme Tarihi:
Belediye meclis salonunda gerçekleşen etkinlik kapsamında gençlerin meslek eğitimi alanında belediyedeki fırsatları kullanmaları çağrısında bulunan Köln Belediyesi İdari İşler Müdürü Guido Kahlen, “Köln Belediyesi, nüfusumuzdaki çeşitliliğin yansıtıldığı ve yaşandığı bir yer olmalı. Siz gençler, burada edineceğiniz meslekle artık belediyemiz bünyesinde en yüksek kademelere kadar çıkabilirsiniz” dedi.
“Kapılarımız Türk geçlerine açık”
Belediyenin iş güvencesi yüksek bir kurum olduğunu vurgulayan Köln Belediyesi İşyeri İşçi Temsilcisi Jörg Dicken de, yüksek kademeli memurlar arasında hala çok az göçmen kökenlinin bulunduğuna işaret ederek bunun değişmesini umduklarını dile getirdi.
Bu alanda kapılarını son yıllarda olabildiğince göçmen kökenli gençlere açtıklarını kaydeden Köln Belediye İdaresi Meslek Eğitim Müdürü Josef Johnen ise, bu konuda umutlu olduklarını ifade etti. Johnen bu bağlamda belediye bünyesinde meslek eğitimi almış ve şimdilerde kurum içinde çalışan veya eğitimleri hala sürmekte olan Türk gençleri yanına alarak katılımcılara tanıttı. Johnen, farklı alanlarda çalışan ve eğitim gören gençlerin belediyedeki deneyimlerini aktardıklarında ise, bu gençlerle gurur duyduğunu söyledi.
“Yüzde 2,5'dan yüzde 30'lara çıkardık”
DTVK adına söz alan Tayfun Keltek de, yıllar süren çalışmaları sayesinde belediye bünyesinde meslek eğitimi alan göçmen kökenli gençlerin oranının şimdilerde yüzde 30'lara ulaştığını vurguladı.
Keltek, sergilenen bu tablodan gurur duyduklarını açıklarken, “Her iki dili doğal olarak öğrenip kullanan ve her iki kültürü de güncel yaşayan çocukların ve gençlerin küresel yarış için çok önemli yetenekler geliştirdikleri kesindir” diye konuştu.
Bu alandaki çalışmalarına atıfta bulunan Keltek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yaklaşık dört ay önce NRW'de yürürlüğe giren Uyum ve Katılım Yasası, göçmenlere 'hoşgeldin zihniyeti' ile yaklaşmanın uyum için önemini özellikle dile getirmektedir. Yine aynı yasa göçmenlerin anadilinin bu ülke için artı bir değer olduğunu ve bunun 'hoşgeldin kültürü'nün bir sembolü olduğunu vurgulamaktadır.“