Kökünüz kurusun

Güncelleme Tarihi:

Kökünüz kurusun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2007 19:51

Irkçı parti NPD Almanya'da yoğun olarak göçmenlerin yaşadığı Offenbach kentinde yürüyüş düzenledi.

Haberin Devamı

Offenbach kenti Doğu tren istasyonunda saat 14.00'de bir araya gelen yaklaşık elli NPD'li, İsviçre'de seçimlerde kullanılan 'Kara koyun' amblemi ve üzerinde, 'Ortalığı toparlıyoruz' yazılı döviz ile yürüyerek yabancıları istemediklerini dile getirdiler.

Yürüyüş nedeni ile Offenbach kentine giren bütün yollarda sabah saatlerinden itibaren yoğun polis kontrolü yapıldı. Yürüyüşü yüzlerce polis takip etti. NPD'lileri karşılarında gören Offenbachlılar, "Nazileri istemiyoruz, defolun. Kökünüz kurusun. Bakın aralarında kadınlar da var. Sevişmeyin bunlarla çocukları olmasın, kökleri kurusun' diye karşı slogan attılar. NPD'liler yabancıları dışlayan slogan atmaktan çekindi. Ancak özel olarak hazırladıkları, üzerinde, 'Sosyal devlet, milliyetçilikle olur' yazılı montlar giydiler.

Yürüyüşte, "Almanyayı sevmeyen terk etsin" demekle yetindiler. NPD karşıtları ise, "Siz kendinizden bile nefret ediyorsunuz. Defolun. Sizi kentimizde istemiyoruz. Bir avuç serseri huzurumuzu bozamaz" diye slogan attılar. Yoğun güvenlik önlemleri ve Noel pazarı nedeni ile trafikte sıkışıklık yaşandı, ulaşım zaman zaman aksadı.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!