Köhler Westerwelle'yi sustursun

Güncelleme Tarihi:

Köhler Westerwelleyi sustursun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2010 12:07

Almanya'da muhalefet, Cumhurbaşkanı Köhler'in Hartz-IV eleştirileriyle bunalım yaratan Başbakan Yardımcısı Westerwelle'ye müdahale etmesini istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA muhalefet partileri, Cumhurbaşkanı Horst Köhler'in Başbakan Yardımcısı Guido Westerwelle'ye izlediği yanlış politika nedeniyle uyarmasını istedi. SPD, Yeşiller ve Sol parti üyeleri Hartz IV yardımı alanlara ağır eleştiriler gönderen Dışişleri Bakanı ve Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Guido Westerwelle'nin ülkede bunalım yarattığına işaret ettiler.


Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu'nda Thomas Oppermann, Leipziger Volkszeitung Gazetesi'ne "Westerwelle Başbakanlık koltuğundan populist söylemlerle halkı işsizlere karşı kışkırtıyor" dedi ve Başbakan ...Angela Merkel'in bile kendisine karşı koyamadığını, bu nedenle "Artık Cumhurbaşkanı'nın saati geldi. Ama ne yazık ki Horst Köhler suskun kalıyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Sol Parti'den Klaus Ernst de Cumhurbaşkanı'nın doldurduğu makamın ağırlığını kullanarak, bu tartışmalara yön vermesini isterken "Bir başbakan yardımcısı az gelirlileri işsizlere karşı yanlış beyanlarda bulunamaz" dedi. Aynı partili Gesine Lötzsch de "Cumhurbaşkanı'nın çivisi çikmiş bu hükümeti sadede gelmeye davet etmesini bekliyorum" ifadesini kullandı.


Yeşiller Partisi Genel Başkanı Claudia Roth ise "Köhler nerede? Cumhurbaşkanının Sarı-Siyah hükümetin göreve başladığından buyana sürdürdüğü suskunluk dikkat çekiyor" dedi. Roth devamla "Adalet, sosyal devlet ve geleceğe yönelik tartışmalarda cumhurbaşkanın güçlü sesinin yokluğunu hissediyorum" şeklinde beyan verdi.


Barışı tehdit ediyor
Öte yandan, Almanya Sosyal Birliği (SoVD) Başkanı Adolf Bauer de, Westerwelle'nin sürekli beyanlarla toplumu iki bölmeye çalıştığını ve orta sınıfa yönelik ithamlarının çok ağır olduğunu belirterek "Westerwelle makamının ağırlığının bilincinde olarak toplumları birbirine karşı kışkırtmaktan vazgeçmelidir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!