Kohl, Gorbaçov ve Bush´a ``Point Alpha’’ ödülü

Güncelleme Tarihi:

Kohl, Gorbaçov ve Bush´a ``Point Alpha’’ ödülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2005 00:00

Eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl, eski SSCB´nin son devlet Başkanı Mihail Gorbaçov ve eski ABD Başkanı George Bush´a, Almanya’nın yeniden birleşmesine sağladıkları katkıdan dolayı ``Point-Alpha’’ ödülü verildi.

Haberin Devamı

Ödülü veren Alman Birliği Kuratoryumu´nun Başkanı Christine Lieberknecht, Thüringen ve Hessen eyaletleri arasındaki eski Doğu Almanya (DDR) sınırında bulunan Geisa kasalasındaki eski kontrol noktası ``Point-Alpha’’da düzenlenen ödül törenindeki konuşmasında, ``Kohl, Gorbaçov ve Bush, Almanya´nın ve Avrupa´nın onlarca yıl süren bölünmüşlüğünün aşılmasına büyük katkı sağlamışlardır’’ dedi.

Lieberknecht, ``Bush´un iki-artı-dört pazarlıkları konusundaki tutumu yeterince onore edilemez bile’’ derken, ``Glasnost ve Perestroika olmadan da, Almanya birleşemezdi’’ yorumunda bulundu.

Soğuk Savaş döneminde önemli kontrol noktalarından biri olan ``Point-Alpha’’nın adının verildiği ödüllerden her biri 50 bin Euro değerinde. Ödül ilk kez verildi. Ödül töreni, Hessen Eyalet Başbakanı Roland Koch ile Thüringen Eyalet Başbakanı Dieter Althaus´un himayesi altında yapıldı.

Alaverdi TURHAN / GEİSA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!