Klan'cılar hala görevde

Güncelleme Tarihi:

Klancılar hala görevde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 14:07

ALMANYA'da NSU soruşturması kapsamında Baden-Württemberg Eyaleti'nde görevli iki polisin 2001 yılında ırkçı ABD kökenli Ku-Klux-Klan (KKK) örgütünün Almanya organizasyonuna üye olmasının ortaya çıkmasıyla ilgili skandal büyüyor.

Haberin Devamı

Irkçı polislerin sadece disiplin cezası alıp hala görevlerine devam etmesi tartışılmaya başlandı. Eyalet İçişleri Bakanlığı'nın iki hafta içinde konuyla ilgili detaylı bir rapor hazırlanması için polise talimat verdiği belirtilirken, iki polisin ırkçı örgütün ritüellerine katıldığı da ortaya çıktı.

Olayın ortaya çıkmasından sonra polislerin 2004 yılında müfettişler tarafından sorgulandığı belirtildi. Protokole göre, polisler KKK üyeleriyle ilk kez 2001 yılında bir barda buluştuklarını söyledi.

Bu buluşmada KKK'nın Almanya sorumlusu Achim S. de yer aldı. Bugün 42 ve 32 yaşlarında olan iki polis, daha sonraki buluşmada ise ritüellere uygun şekilde gözleri bağlı olarak bir yere götürüldüklerini ve burada parmaklarından kan akıtarak organizasyona üye olduklarını söyledi.

"Reverend Ryan Davis“ lakabını kullanan KKK lideri Achim S.'nin törende İncil'den bazı bölümler okuduğu belirtildi.

Polisler müfettişlere yönelik ifadelerinde Ku-Klux-Klan'ın ırkçı bir organizasyon olduğunu bilmediklerini, daha çok Hıristiyanlığı öven bir organizasyon olduğunu düşündükleri için üye olduklarını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!