Kızlar gününde Başbakan ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Kızlar gününde Başbakan ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2008 19:30

Almanya'da kutlanan Kızlar Günü'nde (Girls Day) Başbakan Angela Merkel, aralarında Türklerin de bulunduğu bir grup kızı makamına kabul etti.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, genç kızları teknik mesleklere özendirmek amacıyla her yıl düzenlenen 'Girl’s Day' (Kızlar Günü) dolayısıyla aralarında Türklerin de bulunduğu 24 kız öğrenciyi Başbakanlıkta kabul etti. Merkel, kabul sırasında yaptığı konuşmada, genç kızların genelde kadınlar için klasik olan mesleklere yöneldiklerini ve mühendislik gibi teknik mesleklere fazla ilgi göstermediklerini belirterek, bunun meslekler hakkındaki bilgi yetersizliğinden kaynaklandığına inandıklarını, bu eylem günüyle kızları teknik mesleklere de özendirmek istediklerini söyledi. Merkel, genç kızlara 'Teknik meslek öğrenmek konusunda cesur olun' çağrısında bulundu.

Berlin’deki 3 ayrı okuldan gelen kızlar arasında Tiergarten ilçesindeki Hedwig-Dohm okulundan Ahu Dilara Şekerer (15), Şirin Demir (14) ve Tuba Tunç da (17) yer aldı. Merkel, konuşmasından sonra 'Girl’s Day' dolayısıyla Başbakanlıkta açılan bir sergiyi gezerek, burada Türk kızlarla da bir süre sohbet etti.

Bakan da katıldı

Berlin’de, genç kızların teknikle ilgili mesleklere özendirilmelerini hedefleyen "Girl’s Day" etkinliği dolayısıyla Berlin-Brandenburg Türk-Alman İşadamları Derneği’nde (TDU) düzenlenen toplantıya, Berlin Eyaleti Uyum, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Heidi Knake-Werner de katıldı.

Alman bakan, çeşitli okullardan, aralarında çok sayıda Türk kızının da bulunduğu toplam 33 kızın davet edildiği toplantıda yaptığı konuşmada belirli mesleklerin sadece "erkek mesleği" olarak görüldüğünü söyledi ve özellikle göçmen ailelerin kızlarını da daha çok teknik işlerle ilgili olan bu mesleklere yönlendirmek istediklerini ifade etti.
Kızlarla da sohbet eden Knake-Werner, kızların anlattıklarından dolayı toplantının kendisini çok cesaretlendirdiğini belirtti. Kendi kariyeri hakkında da bilgi veren Alman bakan, insanların her yaşta bir şeyler öğrenebileceklerini sözlerine ekledi.

TDU Genel Başkanı Remzi Kaplan’ın da bir selamlama konuşması yaptığı toplantıda, bir vergi danışmanlığı şirketinin sahibi olan Karin Schopp da genç kızlarla sohbet ederek, kendilerine bazı pratik bilgiler verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!