Kızını diri diri yakacaktı

Güncelleme Tarihi:

Kızını diri diri yakacaktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2007 09:26

Almanya'da 22 yaşındaki İlknur Aktaş aile içi şiddete kurban gidiyordu. İlknur'un alkolik babası Rahim Aktaş, kızını bıçaklayarak yakmak istedi. Ancak kızı kaçıp kurtulunca baba kendini ateşe verdi.

Haberin Devamı

FRANKFURT'ta önceki gün meydana gelen aile içi şiddet olayında İlknur Aktaş adlı 22 yaşındaki bir genç kız az daha canından oluyordu. Polisten alınan bilgiye göre baba Rahim Aktaş (54), çarşamba günü saat 10.30 sıralarında kızı İlknur'u boynundan ve ellerinden bıçaklayarak üzerine benzin döküp yakmak istedi.

Ancak genç kız bir fırsatını bulup babasının pençesinden kurtulunca, hırsını alamayan baba kendisini ateşe verdi ve ağır yaralandı. Baba yanık tedavilerinin yapıldığı özel bir hastaneye kaldırıldı. Polis, babanın hayati tehlikeyi atlatmasının çok zor olduğunu belirtirken, genç kız için hayati bir tehlikenin bulunmadığını, hastanede tedavi altında bulunduğunu, olayın şokunu ise henüz atlatamadığını bildirdi.

DÖVMEK İÇİN BAHANE BULUYOR

İlknur Aktaş'ı dün sabah hastanede ziyaret eden dayısı Saip Satır "Çok şükür İlknur'un durumu iyi. Henüz şoku atlatamamış ama benimle konuştu" dedi ve genç kızın kendisine verdiği bilgileri şöyle özetledi:

"Rahim Aktaş alkoliktir. Ablama ve kızına şiddet uygulayan bir insandır. Şiddet yaratmak için sürekli bahaneler bulur. İşi gücü yoktur. Olay günü de İlknur odasında uyuyormuş. Sözlüsünün telefonuyla uyanmış. Telefona uzanırken kapısının kurcalanmakta olduğunu farketmiş. 'Ne var?' diye kapıyı açınca babasını bir elinde bıçak, bir elinde benzin bidonuyla görmüş. Aralarında boğuşma başlamış. İlknur nasıl olduysa bir fırsatını bulup kendisini kanlar içinde dışarı atmış. Yola çıkmış. Arabaları durdurmuş ve polisi aramalarını kendisini hastaneye götürmelerini istemiş. Allah'tan bir Alman kendisine yardımcı olmuş."

İlknur Aktaş'ın özdayısı Saip Satır, baba Rahim Aktaş'ın altı yıl öncesine kadar Türkiye'de yaşadığını, bir mesleğinin bulunmadığını, kendisine ablası Fatma'nın (50) baktığını anlatarak İlknur'un kısa bir süre önce sevdiği bir gençle sözlendiğini ve kendi yuvasını kurmaya hazırlandığını bildirdi. Pastacılık-fırıncılık mesleğini öğrenen İlknur Aktaş ile bir hastanede temizlik işçisi olarak çalışan annesi Fatma Aktaş dün polise ifade verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!