Kızım olmadan asla

Güncelleme Tarihi:

Kızım olmadan asla
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2007 19:23

Almanya'nın Gelsenkirchen Kenti'nde "Psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle Gençlik Dairesi'nin elinden aldığı kızını göremediğini söyleyen Ayşe Yaman, "Yavrumu son kez sekiz ay önce gördüm" diye konuştu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Gelsenkirchen kentinde yaşayan Antalyalı Ayşe Yaman, Osnabrück Gençlik Dairesi tarafından elinden alınan kızını görebilmek için sekiz aydır mücadele ediyor.

Psikolojik sorunları olduğu ve kızına karşı annelik görevini yerine getiremediği gerekçesiyle yavrusuna el konulan 36 yaşındaki Ayşe Yaman, 'Kızımı en son Şubat ayında doğum günümde görebildim. Yavruma yeniden sarılabilmek, onu öpüp koklayabilmek için sekiz aydır çalmadık kapı bırakmadım. Ama tüm kapılar yüzüme kapandı' diye konuştu.

Gençlik Dairesi ise bakıcı aileye verilen Elif'in, yeni ailesi ile ilişkisinin bozulmaması ve ruh sağlığı için annesiyle sık bir araya gelmesinin sakıncalı olabileceğini belirtiyor.

TALİHSİZLİKLER PEŞİNİ BIRAKMADI

36 yaşındaki Ayşe Yaman yaşadığı olayı şöyle anlattı:

'1991 yılında evlendim. Bir yıl sonra Elif doğdu. Geçimsizlik nedeniyle çocuğum üç aylıkken eşimden ayrı yaşamaya başladım. Yalnız bir kadın olarak her türlü maddi ve manevi baskılara dayanarak çocuğumu kendi gelenek ve göreneklerimize göre yetiştirmeye gayret ettim. 1996'da bir işyeri açtım ve ortak olduğum kişinin tacizine uğradım. Aşırı baskı yüzünden bunu açıklayamadım ve intiharı düşündüğüm halde kızım için bundan vazgeçtim. 1998'de eşimle tekrar birlikte olmayı denedik ama olmadı. Çocuğum beş yaşındayken Osnabrück'te kadınlar evine sığındım. Daha sonra da bir derneğin kadınlar kolunda çalışmaya başladım. Birlikte çalıştığım bu cemiyet üyelerinin şikayeti üzerine Osnabrück Gençlik Dairesi annelik görevini yerine getiremediğimi iddia ederek, 2000 yılında iki ay süre ile çocuğumu elimden aldı. Buna karşı hukuken hakkımı aramaya başladım ve çocuğuma tekrar kavuştum. Osnabrück gençlik dairesi benden sağlık raporu istedi.'

HASTA DEÐİLİM

Muayene olarak herhangi bir hastalığı bulunmadığını kanıtladığını söyleyen Yaman sözlerini şöyle sürdürdü:

'Psikolojik muayeneler sonucu bir hastalık tespit edemedikleri halde doktor çocuğun anneye verilmesinin sakıncalı olduğunu belirten bir rapor verdi. Ben de başka bir doktordan bunun tersini ispat eden bir rapor aldığım halde mahkeme çocuğumun velayetini gençlik dairesine verdi. Onlar da çocuğumu bir bakıcı aileye teslim ettiler. Mahkeme kararında çocuğumla görüşebileceğim belirtildiği halde 2003-2006 yıllarında Elif’i hiç görmedim ve ondan sonra da en son doğum günü olan 13 Şubat 2007'de gördüm. Tekrar görüşme isteklerime gençlik dairesi sosyal danışmanları olumlu cevap vermediler. Bu bir insanlık ayıbı. Hukuk göz ardı ediliyor. Lahey anlaşmasına göre çocuğun kendi kültüründen koparılmaması gerekiyor, ama bunu yok sayıyorlar. Bana çocuğumu göstersinler.'

ÇOCUÐUMU GÖSTERİN

Osnabrück Gençlik Dairesi tarafından velayeti elinden alınan acılı anne Ayşe Yaman çocuğu Elif’i en son 13 Şubat 2007'de gördüğünü, bu tarihten sonra çocuğunun kendisine gösterilmediğini söyleyerek feryat etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!