Kızılırmak’tan DB'deki Türk çalışanlara: ‘Sendika seçimlerine katılın’

Güncelleme Tarihi:

Kızılırmak’tan DBdeki Türk çalışanlara: ‘Sendika seçimlerine katılın’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2022 13:06

Köln Fernverkehr AG işci temsilcisi İbrahim Kızılırmak, Alman Demiryolları’nda (DB) çalışan Türklere seslendi: “Çalışan sayısına göre temsilci atanan seçimlerde Türkiye kökenli arkadaşlar mutlaka seçimlere katılarak oylarınızı verin.” Kızılırmak, Hürriyet gazetesine yapılacak seçimlerle ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“YAKLAŞIK 30 yıldır Deutsche Bahn Fernverkehr AG Köln şubesinde çalışıyorum. İşletmemizde farklı uluslardan yüzlerce kişi var. Bizim bulunduğumuz bölümde çalışan arkadaşlarımızın yüzde 20’sinden fazlası Türkiye kökenli. Sekiz yıldan beri demiryollarında örgütlü olan Demiryolu ve Ulaşım Sendikası (EVG) listelerinden İşyeri İşçi Temsilciliği’nde (Betriebsrat) görev yapıyorum. İşletmede bulunan işçi temsilciliğinde, çalışan Türklerin oranı kadar temsil ediliyoruz. Amacımız çalışan arkadaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmek, sorunlarında onlara yardım etmek ve iyi çalışma koşulları sağlamak. EVG sendikası olarak, toplu iş sözleşmesinde üyelerimiz için 1000 euro koronavirüs bonusu aldık.”

Kızılırmak’tan DBdeki Türk çalışanlara: ‘Sendika seçimlerine katılın’

Haberin Devamı

'ON BİNLERCE TÜRKİYE KÖKENLİ ÇALIŞIYOR'
“Ayrıca sendikamız her şeyin pahalandığı şu günlerde üyelerimize elektrik, ulaşım ve internet masrafları için 300 euroluk yardımda bulunduk. Mart ile mayıs ayları arasında tüm işletmelerde işçi temsilciliği seçimleri yapılıyor. Biz de arkadaşlarımıza yardım etmek için tekrar aday olduk. Herkesi, nerede çalışırsa çalışsın, çalışma koşullarını değiştirmek, iyileştirmek istiyorlarsa, sendikaya üye olmaya ve iş yeri temsilcilikleri seçimlerine aday olmaya çalışıyorum.”
Almanya Demiryolları’nda yaklaşık 360 bin işçi çalışıyor. Genel çalışanların içerisinde tren sürücüsünden kontrolcüye, tamirhaneden lojistiğe, bürolardan montaj güvenliğe on binlerce Türkiye kökenli çalışıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!