Kızılay'dan kurban kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Kızılaydan kurban kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2007 20:18

Türk Kızılay'ı, Avrupa'da vekaletle kurban kesimi ve zekat kampanyası başlattı. Kampanya startını Frankfurt'taki iftar yemeğinde veren Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, "Bu yıl belirlenen 130 Euro'luk kurban bedelinin Ziraat Bankası'nındaki 2868 numaralı hesaba yatırıldığı taktirde o kişiler adına dini şartlara uygun hijyenik bir kurban kesimi yapılacak" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'de son iki yıldır ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kurban kamyanyası düzenleyen Türk Kızılayı, yurt dışında da vekaletle kurban kesimi ve zekat kampanyası başlattı.

Danışmanları Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, eski milletvekili Fecri Alpaslan ve Basın Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü Selahattin Bostan'la birlikte Almanya'ya gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali kampanyanın startını Frankfurt'ta verdi.

Frankfurt Başkonsolosu Salih Boğaç Güldere ile Mainz Başkonsolosu Aydan Yamancan'ın da hazır bulunduğu Frankfurt Merkez Lokantası'ındaki iftarda konuşan Genel Başkan Küçükali, "58 ülkeye 2 yılda 180 milyon dolarla Türk insanının merhamet elini taşıdık. Türk kızılayı olarak küresel bir aktör olduk. Dünyada 185 ülke içersinde ilk beşe girerek gururlandık" dedi.

ÖRNEK KURBAN KAMPANYASI

Türkiye'de son iki yılda düzenlenen kurban kampanyasının çok başarılı olduğunu vurgulayan Genel Başkan Küçükali, hizmetlerini Avrupa'ya taşımalarını ise şöyle özetledi: "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda, onların hayırlarına aracı olabilmek için bu kampanyayı düzenledik. Dinimizin şartlarına ve vecibelerine uygun, hijyenik ortamda Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın vekaletini alarak kurban kesimi ve zekat kampanyasına start verdik. Biz bu işleri yaparken sadece hizmeti düşündük, para gibi mali beklentimiz hiç bir zaman olmadı, olmayacakta. Kızılayın kasasına hiç bir şekilde para girmiyor "

KURBAN BEDELİ 130 EURO

Türk Kızılayı'nın son iki yolda aldığı yolu ve yürüttüğü faaliyetleri davetlilerle paylaşan Küçükali, "Kurban bedeli olark belirlenen 130 euro'yu Ziraat Bankası'ındaki 2868 nolu özel Kızılay hesabına yatıran kişelerin adına kurban kesimi yapacağız. Parayı gönderen kişinin vekaletini alan din adamlarımız Et ve Balık Kurumu tarafından sağlıklı oldukları onaylanmış kurbanların kesimi öncesi dua edecek ve ehliyetli kasaplar tarafından kurban kesilecek. Etler 2,5 kiloluk paketler halinde fakirlere dağıtılacak. Kişiye kesilen kurban etinden yapılmış ve yarım kiloluk kavurma etlerde kişilerin belirledikleri kimselere gönderilecek. Ayrıca teşekkür belgeleri ve kurban kesimi yapılırken çekim yapılan görüntülerin olduğu CD'lerle birlikte verilen adrese teslim edilecektir"dedi.

ZEKATLARDA GÖNDERİLEBİLECEK

Vatandaşlarımızın zekatlarınıda yine aynı banka hesap numarasına yatırdıkları taktirde istenilen kişilere ulaştıralacağını belirten Genel Başkan bu işlemin ise şöyle gerçekleştiğini söyledi."Biz her kentte önce milli eğitim müdürü ve öğretmenlerden oluşan komiteler kurduk. Ayrıca bu komitelerde ilçe müftüsü ve din adamları ile muhtarlarda olacak. Bu komite o bölgedeki yardıma muhtaç kişileri belirleyecekler. Vatandaşlarımızın gönderecekleri zekat bedelleri istedikleri kentteki yardıma muhtaç bu kişilere ulaştırılacak. Ne kızayımız , nede banka hiç bir şekilde bu paralardan pay almayacaklar".

GURUR VERİYOR

Mainz'a yeni atanan Başkonsolos Aydan Yamancan toplantıya davet edildiği için mutlu olduğunu belirtip teşekkürlerini sunduğu kısa bir konuşma yaptı. Frankfurt Başkonsolosu Salih Boğaç Güldere'de Türk Kızılay'ının çok başarılı işler yaptığı konuşmasında, "1860 yılından beri kızılayımızla hep gururlandı. Kızılayımız Türkiye'de ve dünyade bütün insanlığıa hiç bir ayırım yapmaksızın elindeki imkanları seferber eden güzide bir kurumumuzdur. Ayrıca Türk insanlığınında yansıtılması bakımından önemli bir yer teşkil etmektedir".

PLAKETLER VERİLDİ

Etkinlikte ayrıca Kızılay'ın teşekkür ve şükran plaketleride verildi. Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali Mainz Başkonsolosu Aydan Yamancan'a, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara Frankfurt Başkonsolosu Boğaç Güldere'ye, Fecri Alpaslan'da Frankfurt Diyanet Camii başkanı İrfan Dinç'e plaketle ve rozet takdim ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!