Kimliğiniz Alman özünüz Türk olsun

Güncelleme Tarihi:

Kimliğiniz Alman özünüz Türk olsun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2012 12:42

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Hüfingen DİTİB Mescidi Aksa Camii’ndeTürk vatandaşlarıyla buluştu. Karslıoğlu yaptığı konuşmada, “Özünüzü kaybetmedenAlman toplumuna katılın. Özünüz Türk kalsın kimliğiniz Alman olsun” dedi.

Haberin Devamı

BERLİN Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, çocukluğunu geçirdiği Baden Württemberg Eyaleti’nin Donaueschingen kenti ve çevresindeki temasları kapsamında, Hüfingen DİTİB Mescidi Aksa Camii’nde vatandaşlarla buluştu.

Mescidi Aksa Camii Dernek Başkanı Dursun Ali Turan’ın ve yardımcısı Oğuz Tekin’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Büyükelçi Karslıoğlu’na Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen, Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar, konsolosluk yetkilileri, Karslıoğlu’nun Donausechingen’de uzun yıllar doktorluk yapan babası Dr. Erdoğan Karslıoğlu, Donaueschingen Belediye Başkanı Bernhard Kaiser ile Donaueschingen ve Hüfingen Belediyesi’nden yetkililer de katıldı.

Kimin aklına gelirdi
Cuma namazını camide kılan Büyükelçi Karslıoğlu, namaz sonrası cemaate kısa bir konuşma yaptı. Tam 45 yıl sonra çocukluğunun geçtiği yerleri ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Karslıoğlu, zaman zaman duygulandığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bu bölge ikinci vatanım olarak gördüğüm bir yer. O zamanlar ailesi burada olmayan çok sayıda Türk işçinin bulunduğu bu bölgede ben tek çocuktum. Kolay günler değildi. O zamanlar 7-8 yaşında olan ve bir Alman yaşlı teyzenin yanında ilkokula başlamış bir çocuk, geçen hayat mücadelesinin ardından büyükelçi olarak buraya gelmiş. Kimin aklına gelirdi?”

Emekler boşa gitmesin
Kendi kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmanın önemine de değinen Karslıoğlu, şöyle devam etti:

“Anadolu’nun değerlerini çocuklarımıza aktaramazsak Almanya’da dedelerimizin, babalarımızın emekleri boşa gider. Çocuklarımız burada yaşıyor ve yaşayacak. Almanlar ile dostuz. Buralar artık bizim de vatanımız. Almanya için çalışmak, özünden vazgeçmek anlamına gelmiyor. O yüzden burada yaşayacaksak Alman vatandaşlığına geçerek buradaki topluma katılıma adım atmalıyız. Alman vatandaşlığına geçmek Türklüğü ya da Müslümanlığı kaybetmek anlamına gelmiyor. Özümüzü muhafaza edip, Alman kanunlarına anayasasına uyan bireyler olmalıyız.”

İstiyoruz alacağız
Almanya’da ve Türkiye’de tüm yetkililerle çifte vatandaşlık konusunu görüştüğünü belirten Karslıoğlu, “Buradaki vatandaş bunu istiyor. İranlı, Brezilyalı, İsrailli, Amerikalı bunu nasıl alıyorsa, bunu biz de istiyoruz. Alacağımıza da inanıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!