Kim dayanır bu yumruklara

Güncelleme Tarihi:

Kim dayanır bu yumruklara
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2008 12:52

Dünya Ağırsiklet boks maçında Wladimir Klitschko, Amerikalı müslüman boksör Haşim Rahman'ı 7. rauntta hakem kararıyla yenerek ünvanını korudu.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMADAN RESİMLER İÇİN TIKYLAYINIZ

http://www.hurriyet.de/?navi=fotogaleri&kat=227&banner=0


IBF, WBO ve IBO ağırsiklet boks şampiyonu Wladimir Klitschko, 55'inci maçında eski dünya şampiyonu Nijerya asıllı Amerikalı şampiyonu Hasim Rahman'ı devirerek sürprize yer olmadığını gösterdi. Mannheim SAP Arena'da yaklaşık 15 bin kişinin izlediği maçta 3 kemerini de ortaya koyan Wladimir Klitschko, salonu dolduran Ukraynalı ve Alman hayranlarının yoğun tezahüratlarıyla ringe çıktı.

KAYA'YI YERE SERDİ
Klitschko ve Rahman'ın kısa hayat hikayelerinin sinevizyonla anlatılmasından sonra dünyanın merakla beklediği maç nihayet başladı. IBF finalisti Alexander Povetkin'in sakatlanmasından dolayı Wladimir Klitschko'nun karşısına ünvan maçına çıkma şansını elde eden Haşim Rahman, maça oldukça tutuk başladı. İlk raund tarafların birbirilerini tartmak için kontrollü boks yapsa da Klitschko'nun daha etkili yumruklar attığı görüldü.
İkinci raundun son bölümlerine rakibi Rahman'ı iplere mahkum eden Klitschko, sağlı sollu direkt yumruklar vurdu. Rahman'ı yıpratmaya çalışan Klitschko, bunun karşılığını sonraki rauntlarda gördü. Maçta 6. raunda gelindiğinde Wladimir Klitschko, 115 kiloluk 1.88'lik metrelik 'Kaya' lakaplı Hasim'i iki yumrukla yere serdi. Hakemin saymasından ayağa kalkan Hasim'in imdadına gong sesi geldi ve raunt sona erdi.

HAKEM KARARIYLA NAKAVT
Yedinci raundun henüz 44. saniyesinde Klitschko sağlı sollu yumuruklarla Hasim Rahman'ı köşeye sıkıştırdı. Gardı düşen Rahman'ı maaçın hakemi tekrar yere serilmekten kurtardı ve maçı bitirdi. Rakibini 7. raunt sonunda hakem kararıyla nakavtla kazanan Wladimir Klitschko, şampiyonluğunu korudu.
Maçtan sonra mutluluğunu hayranlarıyla paylaşan Wladimir Klitschko, 'Haşim gerçekten iyi mücadele etti. Ancak ben maça çok iyi hazırlandım. Maç boyunca konsantrasyonumu kaybetmedim. Rahman'ın ne kadar tehlikeli biri olduğunu biliyordum. Kazandığım için mutluyum. Beni destekleyen herkese teşekkür ederim' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!