Kick boksçu mahkum, 3 gardiyanı hastanelik etti

Güncelleme Tarihi:

Kick boksçu mahkum, 3 gardiyanı hastanelik etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2019 16:33

Belçika’nın Bruges kentindeki bir cezaevinde tutuklu bulunan kick boksçu mahkum, 3 gardiyanı döverek hastanelik etti. Gardiyanlardan birinin durumu ağır.

Haberin Devamı

3 gardiyanı yaralayan kick boksçu mahkumun, uzun zamandır saldırgan davranışlar gösterdiği, olayın meydana geldiği yüksek güvenlik departmanında kilitli tutulduğu gereçekçesiyle sert tepki vermiş olabileceği düşünülüyor. Ayrıca mahkum hakkında olayla ilgili yeni bir soruşturma açılacağı ve ilave hapis cezasına çarptıralabileceği belirtildi. Bruges Polis Sözcüsü Lien Depoorter, gardiyanlardan birinin ağır yaralı olduğunu açıkladı. Depoorter, mahkumun kavganın çıktığı dün akşamdan beri tecritte olduğunu doğruladı.

GÖREVİ BIRAKMALARI TARTIŞILDI
Gardiyanların haklarını savunan sendika temsilcileri olayı görüşmek üzere dün geç saatlerde hapishane yönetimiyle bir araya geldi. Bu sabah gardiyanlar normal vardiyalarına devam ederken, ilerleyen saatlerde protesto amaçlı olarak güvenlikleri tam anlamıyla sağlanana kadar görev bırakmalarının tartışıldığı da yerel basında yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!