KENDİMİZ ÇALIP KENDİMİZ OYNADIK

Güncelleme Tarihi:

KENDİMİZ ÇALIP KENDİMİZ OYNADIK
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 16:13

Ahmet Alpman, belkide, Berlin'e gelmiş en aktif Başkonsoloslardan biri. Elbetteki, Almanca biliyor olması büyük bir avantaj. Toplantılarda konuklara Almanca hitap etmesi (Her ne kadar Almanca konuşmak zorunda olmasa bile) büyük bir artı.

Haberin Devamı

Son olarak Almanya Türk Toplumu ile Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti işbirliği ile düzenlenen „İslam ve Modernizm“ adlı toplantıda selamlama konuşması yaptı. Ancak toplantıya katılanların çoğunluğu yine „bizimkilerden“ oluşuyordu. Başkonsolos Ahmet Alpman da haklı olarak, toplantı başlamadan önce çevresindekilere şu sitemi dile getirdi: „Kimseler yok. Yine kendimiz çalıp kendimiz oyanıcaz“. Bu sitemin adresi kim? Sorun, oraya yeterince Alman konuğu ve Alman medyasını çekemeyen organizatörlerde mi, yoksa ağzınla kuş tutsan, „Namus cinayeti“ veya „zorla evlilik“ konularından başka toplantıya katılmayan Alman medyasının bakış açısında mı? Bu sitemin tam adresini bilmiyorum ama gazeteci olarak katıldığımız bir çok toplantıda bu duruma bizlerde şahit oluyoruz. Hatta, Eyalet Parlamentosu CDU Milletvekili Emine Demirbüken-Wegner de konuşmacı olarak katıldığı bir çok toplantıda açık açık bu yöndeki sitemini dile getiriyor. Bu yaklaşım umarım kalıcı değildir.

ROCK’ÇILAR MANNHEİM’A
Almanya’da bir ilk daha gerçekleşiyor. Mannheim’da 6 Haziran’da Almanya’nın ilk Türk rock festivali düzenleniyor. Avrupa Futbol Şampiyonasına bir gün kala, Türkiye’den, 15 tanınmış rock ve pop sanatçısı Mannheim’da konser verecek. Adı rock festivali ama konser vermeye gelecek şarkıcılardan bazılarına baktığımız zaman pop-rock festivali demek daha doğru olur. Mor ve Ötesi, Manga, Aslı, Özlem Tekin, Gripin, Yüksek Sadakat, Göksel festivale katılacak isimlerden bazıları. İlk olması açısından çok hoş. Tabi aranızda, „Pentagram’ın, Şebnem Ferah’ın, Çilekeş’in, yer almadığı rock festivali beni çekmez“ diyenler çıkabilir. (Benim gibi) Umarız festvial, Düsseldorf ve Berlin’de yapılması planlanan ve konsere 4 gün kala iptal edilen 2008 Türkfest etkinliğine dönmez. Bu arada, festivali organize eden arkadaşlar, festival zamanını saniyesi saniyesine geri sayımla gösteren countdown’un yer aldığı (Ben bu yazıyı yazarken, 24 gün 16 saat 35 dakika ve 24 saniye gösteriyordu) bir internet sitesi kurmuşlar. www.turkce-rock.de internet sitesinde, festivalle ilgili her türlü bilgi yer alıyor. Unutmadan; Berlin’den de otobüs turu düzenleniyormuş ve Serkan Coşkun adlı bir aradaş bu turu organize ediyormuş. Sitenin yalancısıyım.

KARNAVAL BİTTİ
Berlin'in en renkli etkinliklerinden biri Kültürler Karnavalı geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Mekan yakın, havalar da güzel olunca, bize karnaval yolu gözüktü. Bir alışkanlık gibi, sanki karnavala gidilmesi gerekiyormuş gibi kıyıdan kenardan da olsa yine oradaydık. Stoneheads yeni grup üyeleriyle yine sahnedeydi. Yeni üyeler, davulda Aslan, bas gitarda Ersan (Harika çocuk) gruba renk katmış. Taşkafalar'ın demirbaşları gitarda Yalım ve vokalde ise Olkay. İyiki çaldılar. Çünkü, karnaval 13.kez düzenlendi ama artık sıkmaya başladı sanki. Hep aynı standlar, hep aynı sahneler, hep aynı köstümler. Bilmem, yoksa ben mi yaşlanıyorum.

ÜNAL DÖNDÜ
Sevgili dostumuz Ünal Yüksel, askerden döndü. Ve döner dönmez de stüdyoya girdi. Bir yanda Muhabbet'in hazirana kadar tamamlanması gereken Türkçe albümü, diğer yanda yaklaşan Popkomm fuarı. Muhabbet'in Türkçe albümünde milli takım marşı yer alıyor. Ünal, 3 haftalık askerlik anılarını kitaplaştıracağını söyledi. Yaşadığı gördükleri ve karşılaştıklarını günü gününe not almış. Hergün günlük tutmuş yani. 3 haftalık da olsa askere gideleceklere tavsiye

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!