‘Kazanırsam Kültür Senatörü Chialo olacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Kazanırsam Kültür Senatörü Chialo olacak’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2023 12:04

12 Şubat’ta tekrarlanacak Berlin seçimlerinde CDU’nun başbakan adayı olan Kai Wegner, kazanması halinde Tanzanya kökenli menajer Joe Chialo’yu Berlin Kültür Senatörü olarak atayacağını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de 12 Şubat’ta tekrarlanacak Eyalet Parlamentosu seçimlerinde CDU kazanması halinde, Tanzanya kökenli Joe Chialo’nun Kültür Senatörü olacağı açıklandı. CDU’nun başbakan adayı Kai Wegner, Berlin’in uluslararası düzeyde bir kültür metropolü olduğunun altını çizerken, “Biz kentimizin kültürüne yeni bir güç vermek zorundayız. Berlin’in kadınlı erkekli sanatçılarla birlikte bu kenti şekillendirecek bir Kültür Senatörü’ne ihtiyacı var. Müzik menajeri ve sanatçılarla iç içe olan Joe Chiato gibi bir şahsiyeti kazandık. Chiato böyle bir görev için ideal isimdir. CDU’nun kazanması halinde Joe Chiato’ya Berlin Eyalet Kültür Senatörü olarak görev vereceğiz” dedi. Chialo ise böyle bir görevi üstlenmesi halinde Berlin’in bir kültür kenti olarak kalması ve gelişmesi için her türlü çabayı göstereceğini söyledi. Sanatçıların kendisi için hep odak noktasında olduğunu belirten Chialo, “Berlin’deki kültür insanlarının daha özgür bir şekilde hareket etmelerine ve kendilerini ekonomik olarak güvende hissetmelerine ihtiyaç var. Bu alanda onlara her türlü desteğin sağlanmasına özen göstereceğim” dedi.

‘Kazanırsam Kültür Senatörü Chialo olacak’
Joe Chialo, Kai Wegner

Haberin Devamı

JOE CHIALO KİMDİR?
CDU Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi ve Universal Müzik Şirketi menajeri olan Joe Chialo, 18 Temmuz 1970 tarihinde Almanya’nın eski başkenti Bonn’da doğdu. Tanzanyalı diplomat bir ailenin çocuğu olan Joe, ilk ve orta öğrenimini Bonn’da tamamladıktan sonra tornacılık alanında meslek eğitimi yaptı. Daha sonra da Erlangen Üniversitesi’nde Tarih, Politik ve Devlet Ekonomisi öğrenimine başladı. Ancak yüksek öğrenimini yarıda bırakıp kendisini daha çok ilgi duyduğu müziğe verdi. Sony Music ile sözleşme yapıp plaklar çıkardı. Sonradan Federal Dışişleri Bakanı olan Joschka Fischer’e hayranlık duyduğu için 1990’lı yıllarda Yeşiller’e üye oldu. Ancak Alman askerlerin Balkanlar’da görev almalarına destek vermelerine kızdığı için Yeşiller’den ayrıldı. Almanya’nın eski Başbakanı Angela Merkel’in Suriyeli sığınmacılara kapıları açmasının ardından 2016’da CDU’ya üye oldu. 2021 yılındaki genel seçimlerde CDU’dan milletvekili adayı oldu ama kazanamadı. Aynı dönemde CDU/CSU’nun başbakan adayı Armin Laschet’in oluşturduğu ‘Geleceğin Timi’nde Sanat ve Kültür Danışmanı olarak görev aldı. Evli ve bir kız çocuğu var.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!