Kartı olmayana "Geçici Belge"

Güncelleme Tarihi:

Kartı olmayana Geçici Belge
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 13:57

SILA Yolu’nda E-Oturum kartı sıkıntısı devam ediyor. Oturum izinleri pasaportlarına işlenmeyen izinciler, E-Oturum denilen cipli oturum kartlarını evde unutunca, sıla yolculuklarında zor anlar yaşıyor.

Haberin Devamı

E-oturum kartları henüz ellerine geçmeyen Avrupalı Türkler ise sınırlarda yapılan kontrollerde farklı yöntemler kullanıp Avrupa’da ikamet ettiklerini sınır polislerine ispat ediyor.

Beş haftalık yaz tatillerini memleketleri Eskişehir’de geçirmek için Almanya’nın Pfaffenhofen kentinden eşi Neriman (45), kızları Bahar (24) ve Berna (16) ile birlikte yola çıkan Erdinç Ulukök (44), E-oturum kartı korkusuyla yolculuk yapmanın sıkıntısını yaşadı.

Küçük kızı Berna’nın E-oturum kartı yetişmediği için, ikamet ettiği kentte yabancılar polisine giderek geçici bir belge alıp yola çıktıklarını söyleyen baba Ulukök,

“Bu konuda her kafadan bir ses çıkıyor. Bizi çok korkuttular. E-oturum kartı olmadan yolculuk yapılamaz söylentileri bizi de korkutmuştu. Kızımızın E-oturum kartı yetişmeyince ikamet ettiğimiz kentte ki yabancılar polisine gittik. Karayoluyla izine gideceğimizi ve E-oturum kartının elimize geçmediğini anlattık. Onlarda bize geçici bir belge verdiler ve o belgeyle de sınırları sorunsuz geçtik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!