Güncelleme Tarihi:
“Biz elçilik olarak ve konsolosluklar olarak gençlerin geleceği için çabalar sarf ediyoruz.” diyen Büyükelçi şöyle konuştu: “Göçmen çocuklara meslek eğitim okulları ve konsolosluklarla birlikte seminer veriyoruz. Gençlerimizin özgüvenlerini yitirmemelerini istiyoruz. Aranızda bulunan Türk kökenli gençleri teşvik edin ki, sizlerin derneklerinizde şirket bağlantılarınızı daha iyi sağlayabilsinler.”
Karslıoğlu ayrıca Almanya’daki meslek eğitim sisteminin diğer ülkeler için örnek olabileceğini belirterek işadamlarından Türkiye’ye yatırım sağlamalarının ve ülkeler arası bağlantıları dahada güçlendirmenin faydalarını anlattı. Büyükelçi mülteciler konusunda da iltica eden insanlara Almanya’nın kucak açtığını takdir ile karşıladığını belirtti.
72 BİN TÜRK İŞVEREN 350 BİN İSTİHDAM SAĞLIYOR
Programda hazır bulunan Federal milletvekili Mahmut Özdemir de Almanya genelinde 72 bin Türk kökenli işveren olduğunu hatırlattı ve “Türk işadamları 350 bin kişiye istihdam sağlıyorlar ve senede 8 milyar Euro yatırım yapmakla 36 milyar Euro’dan fazla ciro elde etmekteler. Bununla gurur duyulur.” dedi. Etkinliğe katılan işadamları dernekleri kendilerini ve faaliyetlerini tanıttı.
Ruhr Business Plattform e.V. (RRP) Başkanı Abdullah Altun özelikle çok başarılı 100 gıda şirketi ile yaptıkları Lemit Gıda Fuarı’nı öne çıkarırken Migranten Unternehmen e.V. (MUT) Avrupa sosyal fonu ve federasyonun finansal desteği ile üç yıllık bir proje olan PAM-‘terzilik eğitimi ve Duisburg zanaatte genç göçmenlerin entegrasyonu’ isimli projesini nazara verdi. TİAD e.V ise çalışmalarında gençlere meslek eğitimi ve onların sorunları ile ilgilenmeyi konu edindiklerini anlattı.
Etkinlikte Duisburg Belediye Başkanı Sören Link de göçmenlerin hikâyesine değinerek, Türk şirketlerin şehir ekonomisi için çok önemli olduğunu belirtti.