Karsan’dan Londra’ya sağdan direksiyonlu taksi

Güncelleme Tarihi:

Karsan’dan Londra’ya sağdan direksiyonlu taksi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 12:04

LONDRA’daki “Kentsel Hareketlilik” konferansına davet edilen Karsan, New York taksi ihalesi için hazırladığı Concept V1 modelinin sağdan direksiyonlu versiyonunu geliştirdi.

Haberin Devamı

50 yılı aşkın bir geçmişe sahip araştırma ve danışmanlık şirketi Frost&Sullivan’ın 13-14 Haziran tarihlerinde Londra’da düzenlediği Kentsel Hareketlilik Konferansı’na davet edilen Karsan, konferansın ikinci gününün gerçekleştirildiği Honourable Artillery Company’de (HAC) Concept V1 taksiyi sergiledi.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın alması beklenen stratejik karar neticesinde 2015 yılından itibaren Londra’daki taksilerin elektrikli motora sahip olmasının beklendiğini belirten Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, “Londra’da yılda 2 bin adet taksi yenileniyor ancak elektrikli taksi zorunluluğu nedeniyle 2015’ten itibaren bu rakam yılda 5-6 bin adetlere çıkacak. Dolayısıyla Londra Concept V1 için önemli bir fırsat” dedi.

Johnson’ın 15 yıllık araçların trafiğe çıkmasını engelleyen bu kararının, 2012’de 1000 taksinin değişmesini gerektireceğini söyleyen Nahum, “Londra’da 150 adet şarj istasyonu bulunuyor, hedef 2013’e kadar bu sayının 1300 adete çıkması. Yeni taksi 20 ila 60 dakika içinde tamamen hızlı şarj olabilen ileri teknoloji bir elektrikli motor grubuna sahip. Aracımız aynı zamanda Londra taksilerinde aranan 8 metre içinde dönebilme şartına da uygun, arka tekerler bu çapta dönebilecek şekilde tasarlandı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!