Güncelleme Tarihi:
“EĞER bir başarı belgesi sayılacaksa bile çocuklarımızın aldığı karnedeki notlar, yalnızca onlara ait değildir. Bu notlar biz anne- babaya ve öğretmene de verilmiş notlardır. Hiçbir şekilde bu notlarla çocuklarımızı yargılamayalım, onları suçlamayalım. Eksik yanlarımızı tespit edip, gelecek sezonda daha iyi olabilmenin yollarını araştırıp bulalım. Kaldı ki karne notu eşittir başarı demek de değildir.
10 binin üzerinde Türk kökenli öğrencilerimizin bulunduğu eyaletimizde, Türkçe derslerine giren öğrenci sayımız 4 bin civarlarındadır. Öğretmenlerimiz emekliye ayrılıyor, yerine atamalar yeterli ölçüde olmuyor. Eyalet Kültür Bakanlığı’nın atadığı 50 öğretmenin yanı sıra Türkiye’den gelen üç öğretmenle Türkçe dersi verdirilmekte. Kaldı ki eyalet öğretmenlerimizin önemli bir kısmı da Türkçe dersleri yerine İslam Din Dersini verdiğinden dolayı Türkçe dersleri göstermelik olarak kağıt üzerinde kalmaktadır.”
‘TÜRKÇE DERSİ İSTİYORUM’
“9 Ağustos‘ta başlayacak olan 2018- 2019 eğitim sezonunda Türkçe derslerine katılımı artırabilmek için bizler bir dizi etkinlikler planladık. Velilerimizin desteği olmadan hayata geçirme şansımız yok. Öncelikle her veli çocuğunu okula kayıt yaptırırken mutlaka ‘Türkçe dersi istiyorum’ diye müracaatta bulunmalı. Okulunda Türkçe dersi varsa bu derse katılacağını beyan etmelidir. Türkçe dersinin verdirilmediği okullarda on veli imza toplayarak müdürden dersin verdirilmesini talep edebilir. Bizleri de bilgilendirirlerse mutlaka takipçisi ve destekçileri oluruz.”