Karnavala rekor katılım

Güncelleme Tarihi:

Karnavala rekor katılım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 14:37

Kreuzberg'de 13'cüsü düzenlenen ve üç gün süren Kültürler Karnavalı'na bu yıl bir milyon 300 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

BERLİN'de 13 yıldan beri düzenli olarak organize edilen Kültürler karnavalına bu yıl rekor sayıda kişi katıldı. Karnavalı bu yıl tam bir milyon 300 bin kişi izledi. Düzenlendiğinden beri ilk kez 800 bin kişinin katıldığı karnaval üç gün sürdü.

Havaların sıcak olması nedeniyle katılımın beklenenden daha yüksek olduğu karnavala bu yıl 70 ulustan toplam 4 bin 500 sanatçı da gösterileri ile renk kattı. Bu yıl 'Dünya Berlin'de evinde' sloganıyla düzenlenen karnavala çok saylıda meraklı Türk de katıldı. Karnavalın ilk iki gününde kurulan 4 ayrı sahnede sabahın erken saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar 950 sanatçı sahne aldı.

Farklı ülke ve kültürlerden sanatçılar şarkılar seslendirirken, açılan tezgahlarda da çeşitli ülkelerin mutfaklarından örnekler sunuldu. Bu yılki karnavalda katılımcılar özellikle kostümleri ile dikkat çekti. Karnavalın üçüncü günü ise ülkelerin kültürünü tanıtmak amacıyla geçit töreni yapıldı. Geçit törenine katılan bir birinden güzel süslenmiş 70 aracı tam 800 bin kişi izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!