Kardeşlik imzası

Güncelleme Tarihi:

Kardeşlik imzası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 13:13

Almanya’nın Bayreuth kenti ile Tekirdağ arasında kardeşlik Bayreuth’ta yapılan imza töreniyle resmileşti.

Haberin Devamı

Törene Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Bayreuth Belediye Başkanı Brigitte Merk-Erbe, Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil, Bayreuth Meclis Üyeleri Halil Taşdelen ve Gülçin Şahin ile çok sayıda Alman ve Türk temsilci katıldı.

Türkiye’den törene, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Başkan Vekili Ali Kılıç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Taner Karaoğlu, kardeş kent proje sorumlusu Mennan Yıldırım ve eşleri katıldı. İki heyet önce DİTİB-Ertuğrul Gazi Camii’nde bir araya geldi. Camide çay içilip Tekirdağ’dan getirilen baklava ikram edildi. Temsilciler camiden sonra imza töreni için Bayreuth Belediyesi’ne geçti. Bayreuth Belediye Başkanı Brigitte Merk-Erbe, imza töreninde yaptığı konuşmada kardeş şehir projesinin asıl anlamının dostluğun göstergesi olduğunu söyledi.

Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç da “Kardeşlik kelimesi, etnik kökenlerine, mesleki durumlarına bakılmaksızın, insanlık duygularının yücelmesi amacıyla bir araya geldiği, yardımlaşma ve kötü günlerini paylaşma durumlarını içerir” dedi. Dalgıç, meslektaşı Brigitte Merk- Erbe’ye, altın toz kullanılarak yapılan el işlemeli şekerlik hediye etti. Kardeşliğin temeli 2007 yılı 14 Haziran’da Tekirdağ’da atılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!