Kardeş Belediyeler Dernekleri Federasyonu’ndan ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kardeş Belediyeler Dernekleri Federasyonu’ndan ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2024 11:19

Almanya ile Türkiye arasında yerel düzeyde iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapmak amacıyla kurulan Türkiye-Almanya Kardeş Belediyeler Dernekler Federasyonu, Reinickendorf İlçe Belediye Bakanı Emine Demirbüken-Wegner’i ziyaret etti. Ziyarete, Federasyon Başkanı Özcan Mutlu, Başkan Yardımcısı Doğan Azman da katıldı.

Haberin Devamı

ÖZCAN Mutlu ve Emine Demirbüken-Wegner, uzun yıllar Berlin siyasetinde farklı partilerde aktif sorumluluk üstlenen iki isim. Aktif siyaseti bırakarak sivil toplum çalışmalarına ağırlık veren Mutlu, ziyarette öncelikle Demirbüken-Wegner’i belediye başkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti. Ardından federasyonun kurulma nedeni ve şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkinin önemine vurgu yapan Mutlu, iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinin iki ülke için de büyük avantaj sağladığını kaydetti. Kardeş belediyeler arasındaki iş birliğinin iki kültürü ve toplumu birbirine yakınlaştırmak için iyi bir fırsat sunduğunu belirten Mutlu, şu ana kadar Charlottenburg-Wilmersdorf ile İstanbul’un finans merkezi Şişli arasında kardeş şehir protokolü imzalanmasının sağlandığını kaydetti. Mutlu, Reinickendorf ilçe belediyesinin de bu yönde bir girişimi olması halinde federasyon olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. Kardeş belediyeler, partiler üstü belediye meclis kararlarıyla alınıyor.

Haberin Devamı

Kardeş Belediyeler Dernekleri Federasyonu’ndan ziyaret

Kardeş Belediyeler Dernekleri Federasyonu’ndan ziyaret
STK’LAR HAREKETE GEÇERSE DESTEK VERİRİZ
Belediye Başkanı Demirbüken-Wegner de ‘kardeş belediye’ fikrine her zaman sıcak baktığını ancak bunun için belediye meclisinin ortak bir karar vermesi gerektiğine dikkati çekti. Reinickendorf ilçe sınırları içinde çok sayıda Polonya kökenli vatandaşların yaşadığını belirten Demirbüken-Wegner, Polonya kökenli göçmenlerin de bu yönde bir taleplerin olduğunu ve Polonya’daki bir belediye ile bu yönde girişim başlattıklarını kaydetti. Kardeş belediyecilik çalışmaları için belediye bünyesinde yeterli personel bulunmadığını ifade eden Demirbüken-Wegner, ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren STK’ların bu yönde harekete geçmesi halinde destek vereceğini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!