Karayel’in eserleri Çin’de sergilendi

Güncelleme Tarihi:

Karayel’in eserleri Çin’de sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 11:24

Karikatür sanatçısı Erdoğan Karayel, Çin’in dünyaya açılan eğlence ve animasyon merkezi olması hedeflenen Hong Kong yakınlarında yer alan Guangdong Animasyon Şehri’nin açılışına katıldı.

Haberin Devamı

Her yıl, dünyanın en büyük uluslararası animasyon ve karikatür festivallerinden biri olan AYACC’de karikatür dalındaki juri üyeleri arasında da yer alan Karayel, davetli 26 ülke çizeri arasında yer aldı. ‘Asya Digital Eğlence Teknoloji Parkı’ (DETPark) olarak adlandırılan bölümde yaklaşık 20 karikatürü sergilenen sanatçı, dinler arası diyalog çerçevesinde oluşturduğu ‘CosmoCity’ çalışması ile dikkat çekti.

Sahne dekoru oldu

Diğer karikatürlerden oldukça büyük basılarak sergilenen çalışmada orta bölümde yer alan semazen, elleriyle diğer iki dini de birleştiriyor. Karayel’in bu çalışması ayrıca İstanbul’da özel bir kolejin yıl sonu etkinliğinde 15 metrelik sahne dekoru olarak da kullanıldı.

Sanatçı, bu yılın son etkinliği olarak 24 Eylül’de Almanya’nın Neu Ulm kentinde ‘GÖÇ’ konulu uluslararası karikatür sergisinin de açılışını gerçekleştirecek. Ayrıca Karayel’in ‘Ausländer Raus!’ başlıklı karikatürü ikinci kez Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde yer alan liselerde okutulan politik bir ders kitabında yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!