Karavanlar görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Karavanlar görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2010 17:16

Uluslararası Düsseldorf Karavan Fuarı kapılarını açtı. 49. kez düzenlenen fuarda 4 Türk firması da ürünlerini sergiliyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Düsseldorf kentinde her yıl düzenlenen Uluslar arası Karavan Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu yıl 49.'su düzenlenen fuara tüm dünyadan 100'ün üzerinde ülkeden 580 firma katıldı. Toplam 10 pavyonda gerçekleştirilen fuarda, son model karavanların yanı sıra karavanlarda kullanılan yan sanayi ürünü malzemeler, enerji üretimi sağlayan araçlar, kamp malzemeleri gibi ürünler sergileniyor. Fuar 5 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

DEVASA KARAVANLAR
Fiyatları en ucuz 5 bir Euro'dan başlayan 120'ye yakın karavanın sergilendiği fuarda, otomobil de taşıyabilen otobüs ve kamyon büyüklüğündeki devasa karavanlar büyük ilgi çekti. İçlerinde banyo, tuvalet, mutfak, internet ve TV uydu bağlantısı gibi normal bir evde olan tüm imkanların bulunduğu bu karavanlar arka kısımlarında oluşturulan bir bölümle dört kişili bir otomobili taşıyor. Bu lüks karavanların fiyatları 500 bin Euro'dan başlayıp yaklayık 1 milyon Euro'ya kadar çıkabiliyor.

CARETTA'LARA BÜYÜK İLGİ
Başoğlu Karavan Yönetim Kurulu Başkanı Engin Başoğlu: “Yaklaşık 30 yıldır karavan sektöründe Türkiye'de lider konumunda olan bir firmayız. Bu ülkenin ülkemizde gereken konumda olmaması nedeniyle daha çok yurt dışına açılıyoruz. Bu amaçla üçüncü kez Düsseldorf Karavan Fuarı'na katılıyoruz. Edindiğimiz tecrübeler sonunda Avrupa'daki çok çabuk hazırlanabilen, rahat hareket edebilen, ekonomik ve hızlı olan Caretta tipi karavanları üretmeye başladık. Üç yıl önce üretimine başladığımız Caretta'larla katıldığımız bu fuarda yoğun ilgi görüyoruz. Araçların arkasına takılabilen Caretta'larda normal karavanlarda olan her şey var. Ön çadır, tuvaleti, ocak, buzdolabı, akü sistemi, güneş enerjisi sitemi, yatak, mutfak bölümü ve tuvaleti bile var. Dağcılar, yamaç paraşütçüler, kampçılar gibi sporcuların yanı sıra, haftasonu tatilcileri için çok kullanışlı. Sakarya'da 15 bin metrekare üzerine 6 bin metrekarelik kapalı alanda son teknoloji makinelerle üretim yapıyoruz. Yüzde 90'ı yerli malzemelerden olan Caretta'lar için talep her yıl katlanarak artıyor. Şu anda Avrupa'da toplam 16 ülkede bayilik yoluyla satış yapıyoruz. Hedefimiz şu anda 300 ile 500 adet arasında değişen satışımızı dört haneli rakamlara çıkarmak.”

FUARIN SEKTÖRÜ HAREKETLENDİRMESİNİ UMUYORUZ
Canel Otomotiv İhracat Şefi Recep Güleryüz:
“Bursa'da 1988 yılından beri bu sektörde alimünyum ürünleriyle faaliyet gösteriyoruz. Hedef kitlemiz olan otomotiv sektörünü yönelik üretimi yapıyoruz. Düsseldorf Karavan Fuarı'na 10 yıldır katılıyoruz. Burada piyasanın nabzını tutarak, varolan müşterilerimizle diyaloğumuzu güçlendirmek istiyoruz. Karavan sektöründe Almanya, Fransa ve Hollanda'ya ihracat yapıyoruz. Karavanlar için çerçeve, kapı ve kapak gibi malzemeler üretiyoruz. İki yıldır krizden büyük yara alan karavan sektörünün bu yılki fuarın ardından hareketleneceğini umuyoruz.”

İKİ YILDIR FUARDAYIZ
Meriç Oto Aksesuar Genel Müdürü Muzaffer Meriç: “Firmamız 1997 yılından bugüne araçlarda ön dizayna yönelik maun kaplama üretimi yapıyoruz. Fuara son iki yıldır katılıyoruz. Potansiyeli görerek iki yıl önce katılıma başladığımız bu fuarda Avrupa'nın önemli firmaları ile bağlantı kurma şansımız oldu. Karbon, alimünyum ve titan renklerde maun kaplamalarımız ilgi görüyor. Beklentilerimiz her yıl daha da büyüyor. Perakende anlamında da ürünlerimize talep var. Ürettiğimiz malzemenin ham maddesi Avrupa'dan geliyor. İstanbul'da üretip Avrupa pazarına sunuyoruz. Maun kaplama dışında ürün yelpazemizde krom aksesuarlar da var. Yaklaşık 20 ülkeye ürünlerimizi pazarlıyoruz. Hedefimiz bu ülkelerdeki müşteri sayımızı arttırmak.”

SEKTÖRDE DEVAMLILIĞIMIZI SAĞLAMAK İSTİYORUZ
Centrum Dış Ticaret ve Elektrik Sanayi Tic. Ltd. Sahibi Muharrem Ünal: “İstanbul'da 19 yıllık bir firmayız. İki yıldır girdiğimiz karavan sektöründe park sensörü ürünlerimiz ile yer alıyoruz. Şahıs olarak da karavan sahibiyim. Karavan araçların büyük olması nedeniyle park ederken sorunlar yaşanıyor. Ürettiğimiz sensörler ile bu soruna çözüm getiriyoruz. İki yıldır bu fuara katılıyoruz. Bağlantılar kuruyoruz. Başta İngiltere, Almanya, İtalya, Avusturya olmak üzere Avrupa'da 12 ülkeye ihracatımız var. Fuara her yıl katılarak sektörde devamlılığımız sağlamak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!