Kanser tedavisinde yeni umut

Güncelleme Tarihi:

Kanser tedavisinde yeni umut
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 17:55

Avustralyalı bilimadamları, köpekbalıklarının kanında bulunan antikorların kanserle mücadelede önemli bir rol oynayabileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Araştırmacılar, hücrelerin hastalığın yayılmasını geciktirdiğine ilişkin güçlü işaretler olduğunu belirtti. Bu çalışmanın meme kanserinde yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesini sağlayabileceği düşünülüyor. Melbourne'deki La Trobe Üniversitesi uzmanları, kötü şöhretlerine rağmen köpekbalıklarının kanserde hayat kurtarıcı olabileceğine inanıyor.

Araştıtrmacılara göre, köpekbalıklarının kanda hastalıklarla mücadele eden farklı antikorları var ve bunlar belli kanser hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı olabilir. Örneğin laboratuvar deneyleri, bu antikorların meme kanserinin yayılmasını engellediğini gösterdi. Köpekbalıklarının çok güçlü bir bağışıklık sistemi var ve nadiren enfeksiyon kapıyorlar.

Zaten bilimadamlarının ilgisini de bu çekti. Araştırmalar daha ilk aşamasında fakat, Victoria eyaletindeki araştırmacılar, çalışmalarının geleceği konusunda çok umutlular.Kilinik deneylere başlamak için bir sistem kurmaya çalışıyorlar. Victoria eyalet hükümetinin mali desteğine sahip durumdalar. Bilimadamları köpekbalıkları hücrelerinde sadece kanser değil, sıtma gibi hastalıkların da çaresini arıyor.

La Trobe Üniversitesi uzmanları, köpekbalığı daha önce köpekbalığı antikorlarının sıtma proteinlerine tutunarak alyuvarlara sıçramasını önlediklerini tespit etmişti. Köpekbalığı hücrelerinin iltihaplı romatizma için de çözüm olabileceği söyleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!