Kanıtlayana 100 bin euro ödemeyi vaad etti

Güncelleme Tarihi:

Kanıtlayana 100 bin euro ödemeyi vaad etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2015 00:00

Almanya’da “Kızamık virüsünün gerçek olmadığını” iddia eden ve virüsün varlığını kanıtlayabilen kişilere 100 bin euro ödemeyi vaadeden bir biyolog, kendisine virüsün varlığını açıkça ortaya koyan bilimsel araştırmalar gönderen bir doktora vaadettiği parayı ödemeye mahkum edildi.

Haberin Devamı

Aşı karşıtlığı ile tanınan Biyolog Stefan Lank, 2011 yılında internet sitesinde yaptığı açıklamada kızamığın herhangi bir virüsten kaynaklanmayan psikosomatik bir hastalık olduğunu iddia etmiş ve bunun aksini kanıtlayabilen kişilere 100 bin euro ödeyeceğini belirtmişti.

Bunun üzerine David Bardens isimli bir doktor kızamık virüsünün varlığını açıkça ortaya koyan 6 farklı bilimsel araştırmayı Lark’a göndermiş ancak biyolog vaadettiği ödül parasını ödemeyi reddetmişti.

Dr Bardens bunun üzerine Lark’ı dava etti ve Alman mahkemeleri “aşı karşıtı” biyologun sözünü tutup doktora ödeme yapması gerektiğine hükmetti.

Doktorlar, Almanya’nın güneyindeki Ravensburg bölgesindeki bir mahkemede alınan kararının “aşı karşıtlarına” ve bilimsel gerçekleri temelsiz bir şekilde sorgulayarak kamu sağlığını tehlikeye atan kişilere karşı kazanılmış önemli bir zafer olduğunu belirtti.

Alman basını Lank’ın kararı temyize götürmeyi planladığını açıkladı.

Karar Almanya’da son yılların en geniş çaplı kızamık salgını yaşanırken alındı. Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkent Berlin’de Ekim ayından bu yana 782 Kızamık vakasının yaşandığını ve hastalığa yakalananların önemli bir kısmının aşısız olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!