Kameralı seks şantajına 16 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Kameralı seks şantajına 16 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2010 10:30

BURSA’da, işadamlarına kameralı seks tuzağı kurarak tehditle para istedikleri iddia edilen 5’i tutuklu 2’si kadın 16 sanığın yargılanmasına başlandı. Haklarında 3- 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ve ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanıklardan Ramadan Muslu (37), bir dönem Bursaspor Kulüp Başkanlığı’na aday olan İskender Kaya’nın kendilerine iftira attığını öne sürdü. Duruşmada, sanıklardan Kenan Celepkulu'nun tahliyesine karar verildi.

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen Mart ayında aralarında emlak alım satımı yapan İskender Kaya’nın da bulunduğu iş adamlarını diskotek ve barlarda takip ederek Zeynep Çayla (22) ve Güler Aybulut (21) adlı kadınlarla buluşmalarını sağlayıp, daha sonra lüks evlerde yaptıkları seksi gizli kamera ile kaydedip, şantaj yaparak 150- 350 bin dolar arası para istediği öne sürülen 2 si kadın 16 kişiyi gözaltına aldı. Paraları vermedikleri taktirde görüntüleri internet ortamına süreceklerini ileri süren sanıklardan Ramazan Muslu, Ahmet Akçiçek (29), Resul Orhan (28), Servet Sönmez (29) ve Kenan Çelepkulu (28) tutuklanırken, 11 sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘İFTİRA ATIYOR’

Haklarında Bursa 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ‘Nitelikli yağma’, ‘Tehdit’ ve ‘Şantaj’ suçlarından 3 ila 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 16 sanığın yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan sanıklar, yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

İskender Kaya’nın katılmadığı duruşmada ifade veren tutuklu sanıklardan Ramadan Muslu, kendilerini şantaj ve tehdit yoluyla para istemekle suçlayan İskender Kaya’nın kendilerine iftira attığını öne sürdü.

Diğer sanıkların da suçlamaları kabul etmediği duruşma, eksik evrakların beklenmesi, gelmeyen tutuksuz 4 sanığın ifadelerinin alınması için Ağustos ayına ertelenirken, mahkeme tutuklu sanıklardan sadece Kenan Çelepkulu’nun tahliye istemini kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!