Kalkınma ajansı yöneticileri Hollanda’da

Güncelleme Tarihi:

Kalkınma ajansı yöneticileri Hollanda’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2010 14:56

Trakya Kalkınma Ajansı yöneticileri, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Hollanda’ya geldiler.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ, Edirne ve Kırklareli illerinin bağlı olduğu Trakya Kalkınma Ajansı yöneticileri, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Hollanda’ya geldiler. Tekirdağ Belediye Başkanı Dr. Adem Dalgıç, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli, Tekirdag Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yurdanur, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çatintaş, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Tacittin Çalım, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tuna Soykan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, uzmanlar Ayşem Batur ve Ata Güven’den oluşan heyet, 5 günlük ziyaret çerçevesinde Wageningen Üniversitesi, Hollanda Belediyeler Birliği, eyalet meclisleri, ticaret odaları ile çeşitli kurum ve kuruluşlarda temaslarda bulunacaklar.

Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ ve Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) Başkanı Turgut Torunoğulları ile bir araya gelen heyet üyeleri, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler aktardılar. Toplantıda konuşan Başkonsolos Altuğ, bu tür ziyaretlerin iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağladığını söyledi. HOTİAD Başkanı Torunoğulları, önümüzdeki yıl yatırım olanaklarını incelemek amacıyla bölgeye gideceklerini kaydetti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, Avrupa’da bölgesel kalkınmaların son derece önemli olduğunu, Hollanda’da bulunan bölgesel kalkınma ajanslarının ve diğer kurum ve kuruluşların deneyimlerinden faydalanmak istediklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!