Kalifiye göç başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kalifiye göç başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 14:37

Salı gününden itibaren Almanya’ya Mavi Kartla AB ülkeleri dışından uzman iş gücü rahatlıkla gelebilecek. Uygulamanın ilk sonuçları büyük bir merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

Uzman iş gücüne ihtiyacı her geçen gün artan Almanya, Mavi Kart uygulamasıyla bu ihtiyacı gidermek istiyor. Salı gününden itibaren AB ülkeleri dışından Almanya’ya uzman iş gücü göçü kolaylaşıyor.

Mavi Kart uygulamasının ilk sonuçları büyük bir bmerakla bekleniyor. Uzmanlar beklenilen uzman iş gücü akınının yaşanmayacağı, birçoğunun bu talebi reddedeceği kanısında. 1 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe girecek Mavi Kart uygulaması, uzman iş gücünün göçünün önündeki birçok engeli kaldırıyor.

Yeni yasa üniversite mezunlarının AB ülkelerinde daha rahat iş bulmasını öngörüyor ve Avrupa ülkelerine gelebilmek için yüksek maaş almalarını şart koşmuyor.

Avrupa cazip değil

Ancak uzman iş gücü ihtiyacı bulunan işyerleri pek ümitli değil. Kendi ülkesi dışında çalışmayı düşünen uzman iş gücünün en başta ABD’yi tercih edeceğine dikkati çeken uzmanlar, yeni yasanın bir ilk adım olduğu, bunu öteki yeniliklerin takip etmesi gerektiği görüşünde.

Yeni uygulama AB dışından yüksekokul mezunlarının Almanya’da çalışmasını kolaylaştırıyor. Bunun yanında AB dışından yabancı üniversite mezunlarını almak isteyen bir işyeri AB ülkelerinde bu alanda başka uygun iş gücü bulamadığını kanıtlamak zorunda olmayacak. Ayrıca yabancı bir uzman iş gücünün Almanya’da çalışabilmesi için yılda en az 44 bin Euro olan kazanç sınırı, 33 bin Euro’ya düşürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!