Kalbi delik bebek vize engeline takıldı

Güncelleme Tarihi:

Kalbi delik bebek vize engeline takıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2012 14:13

Türkiye'de kalbi delik doğan 1,5 aylık Mehmet Ali Zeynel Saka'nın acilen ameliyat edilmesi gerekiyor. Mehmet Ali bebek, Almanya'da yaşayan malulen emekli babasının üzerine sigortalı. Ama vize alamadığı için Almanya'ya gelip tedavi olamıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Aachen kentinde yaşayan Rüstem Saka (45), Türkiye’de kalbi delik doğan 1,5 aylık oğlu Mehmet Ali Zeynel Saka’yı vize engeli nedeniyle tedavi için Almanya’ya getiremiyor.

Malulen emekli olan Saka, gelir yetersizliğinden dolayı aile birleşiminden yararlanamadı. Şimdi de yavrusunu tedavi amacıyla bile yanına getiremiyor.

Emekli aylığıyla kıt kanaat geçinen Saka'dan yabancılar dairesi vize teminatı olarak 6 bin Euro istiyor.

Parası olmadığı için eşi Mehrican Saka'yı yanına getiremediğini ifade eden Rüstem Saka yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Üç yıllık evliyim. Emekli aylığım yetersiz olduğu için eşim Mehrican'ı yanıma getiremedim. Eşim, çocuğumuzla Türkiye’de yaşıyor. Ailemin sağlık sigortası benim üzerime. Oğlumuz 8 aylık doğdu. Eşimin doğum yaptığı Kahramanmaraş Tıp Fakültesi Hastahanesi’nde yavrumuzun kalbinin delik olduğu teşhisi konuldu. Türkiye’den verilen bu raporu Aachen Teknik Üniversitesi Hastanesi’ne (RWTH) götürdüm. Aachen Yabancılar Dairesi'ne sunulmak üzere RWTH'da görevli çocuk kardiyologu Prof. Dr. Eberhard Müler'in bebeğin sağlık durumuyla ilgili bir rapor hazırladı. Aachen Yabancılar Dairesi, çocuğun annesini emdiği için eşim Mehrican'ın da refakat mecburiyetini belirtti. Ancak yabancılar dairesi kişi başı 3 bin Euro teminat yatırmamı istedi. Rahatsızlığım nedeniyle dar gelirle malulen emekliyim. Durumum iyi olsa onları zaten aile birleşimiyle yanıma aldırırdım. Sağlık sorunlarım var, çalışamıyorum. Bu durumumda vize teminatı için 6 bin Euro parayı tedarik etmem olanaksız.”

Her geçen gün oğlu Mehmet Ali Zeynel Saka ile ilgili endişelerinin arttığını, geceleri uyuyamadığını söyleyen baba Saka, insanlık adına yardım beklediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!