Kadir Dağlar veda etti

Güncelleme Tarihi:

Kadir Dağlar veda etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2012 18:10

Kadir Dağlar, 17 Kasım 1999 tarihinde büyük emek vererek kurduğu Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Veli Dernekleri Federasyon Başkanlığı’ndan ayrıldı. Dortmund’da yapılan genel kurul toplantısında adaylıktan çekilen Dağlar, genel kurul kararıyla ömür boyu onursal başkan ilan edildi.

Haberin Devamı

KUZEY Ren Vestfalya (NRW) Veli Dernekleri Federasyonu’nun (FÖTEV) 6. Genel Kurulu Dortmund’da yapıldı. Kuruluşundan bugüne kadar aralıksız 12 yıl başkanlık görevini yürüten Kadir Dağlar, sürpriz bir şekilde aday olmayarak veda etti. Dağlar’ın hazırlık aşamasıyla birlikte 15 yılı bulan ve adeta kendisiyle bütünleşen FÖTEV başkanlığından ayrılığı, genel kurula katılan herkesi üzdü.

Onursal Başkan ilan edildi
Tüm ısrarlara rağmen, "Artık kurumun profesyonel bir yapıya kavuşması ve daha büyük hedeflere yönelmesi lazım. Bunun için de görevi gençlere devretme zamanı geldi” diyerek aday olmayacağını açıklayan Kadir Dağlar, FÖTEV Genel Kurulu tarafından ömür boyu ‘Onursal Başkan’ ilan edildi.

Kurum profesyonelleşecek
Dortmund Belediye binasında yapılan Genel Kurul’da, FÖTEV'in tüzüğünde değişikliğe gidildi. Bugüne kadar 9 olan Yönetim Kurulu Üyeliği, 11 üyeye çıkarıldı. Derneğin adı FÖTEV NRW e.V olarak değiştirildi ve merkezin Dortmund’a taşınması kararlaştırıldı.

Kurum bünyesinde ayrıca, Danışma Kurulu oluşturuldu. FÖTEV bünyesinde uzun yıllar hizmet etmiş deneyimli kişiler ile eğitim, siyaset ve bürokratlardan oluşması planlanan Danışma Kurulu’nun, yeni yönetime destek vermesi kararlaştırıldı.

Yeni yönetim belirlendi
Faaliyet ve mali raporların okunup aklanmasının ardından derneğin yeni yönetim kurulu seçildi. Genel Kurula katılan üyelerin oy birliği ile seçilen yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Melek Topaloğlu (Gelsenkirchen), Aysun Aydemir (Dortmund), Serhat Ulusoy (Ahlen), Levent Ulus (Mönchengladbach), Hakan Civelek (Velbert), Ali Sak (Essen), Milazım Koçtürk (Essen), Filiz Braun (Bochum), Ercan Gürer (Neuss), Emin Şimşek (Bochum), Turgay Tahtabaş (Essen).

Necla Marangoz (Bielefeld) ve Sevinç Lux (Düsseldorf) ise yedek üye olarak seçildi. FÖTEV NRW e.V’nin Denetim Kurulu ise, Servet Ercoşkun (Hemer), İsa Gürer (Hagen) ve Ferai Aybir’den oluştu. Önümüzdeki günlerde ilk toplantısını gerçekleştirecek FÖTEV NRW e.V Yönetim Kurulu’nun başkan ve görev dağılımını yapacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da ayrıca, eski yöneticilerden Kadir Dağlar, Ayhan Namlı, Mehmet Kekeç, Canan Sezer, Süleyman Koşar ve Mete Atay’ın Danışma Kurulu’nda olması kararlaştırıldı. Danışma Kurulu’nun önümüzdeki günlerde genişletileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!