Kadınlar için ortak proje

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar için ortak proje
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2008 11:12

Kadınlara yönelik faaliyetleriyle bilinen İngiltere Kadın Platformu (İKP) Proje Grubu, İngiltere Türk Kadınlar Yardımlaşma Derneği ile ortak projeylerde işbirliği yapacak. Proje kapsamında kadınlar depresyon, hukuk ve el becerisine kadar geniş bir alanda bilgilendirilerek eğitilecek.

Haberin Devamı

Londra Türk Radyosu'ndaki programlarıyla yüzlerce kadına rehberlik yapan İngiltere Kadın Platformu (İKP), en eski kadın derneklerinden İngiltere Türk Kadınları Yardımlaşma Derneği (TWPA) ile ortak proje çalışmasına başlıyor.
Turnpike Lane'deki ITKYD merkezinde yapılan aylık toplantıda ortak projeyi açıklayan Dernek Başkanı Ayşe Osman, İKP’ye destek verdiklerini belirterek, projenin bir bölümünde beraber çalışacaklarını ve böyle bir projede yer alacakları için memnunluk duyduklarını söyledi.

Kadın Platformu Proje Grubu Başkanı Nilgün Yıldırım, hukuk danışmanı Aynur Gökyıldız ve psikolog Özden Bayraktar, projeyle ilgili geniş bilgi verdi. IKP Proje Grubu'na büyük destek veren İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği'ne teşekkür eden Yıldırım, başkan Ayşe Osman ve yardımcısı Emine Arslan'ın, çalışmalarına yakın ilgi gösterdiğini belirtti.

Proje beş aşamalı
Beş aşamalı projenin, zamanla kendi içinde büyüyeceğini ve çalışma sonunda kadınların bir network oluşturarak, birbirlerine destek olmasını sağlamayı hedeflediklerini belirten Yıldırım, şunları söyledi:
'İlk aşamada 'Sağlıklı olalım' temasıyla, kadınlarımızı pençesine alan 'depresyon' sorunuyla başa çıkma yöntemlerini ele alacağız. Bu bağlamda TWPA’nın Turnpike Lane’deki lokalinde Psikolog Bayraktar ile bir dizi seminer ve workshop çalışması yapacağız. İkinci aşamda 'Güvenli olalım ve güvenli hissedelim' konusunda, kadınların içinde yaşadıkları topluma entegre olmakta zorlandığı İngiltere’deki hakları, sorumlulukları işlenecek. Hukuk danışmanımız Aynur Gökyıldız, hukuksal konulardaki sorunlara ışık tutacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!