Kadın sığınma evlerini incelediler

Güncelleme Tarihi:

Kadın sığınma evlerini incelediler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 16:57

AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Toket, Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması Proje Koordinatörü Esmahan Güven’den oluşan Türk heyeti, ‘Kadın Sığınma Evleri’ konusunda incelemelerde bulundular.

Haberin Devamı

‘AVRUPA Kültür Başkenti İstanbul 2010’ etkinlikleri kapsamında İstanbul’da 3-6 Kasım 2010 tarihinde düzenlenecek olan ‘Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması’ için Belçika’daki ‘Kadın Sığınma Evleri’ mercek altına alındı.


AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Toket, Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması Proje Koordinatörü Esmahan Güven’den oluşan Türk heyeti, ‘Kadın Sığınma Evleri’ konusunda bilgi almak için Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır’ı makamında ziyaret etti.


SORUN AYNI
İstanbul’un kırsal kesimden göç aldığını ve kadınların bu manada büyük sorunlar yaşadığına dikkat çeken İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; "Türkiye kadın hakları konusunda büyük adımlar atıyor. İstanbul’da gerçekleştireceğimiz, organizasyon için Belçika’daki ‘Kadın ve sığınma evleri' konusundaki uygulamaları incelemek istedik. Doğru adrese geldiğimizi gördük. Aileden sorumlu Bakan Emir kır ile buluşmamız çok yararlı geçti. Daha somut birliktelikler için de karar aldık" dedi.

Haberin Devamı

Ziyaretten son derece memnun kaldığını söyleyen Bakan Emir Kır; "Brüksel’de ve ülke genelinde özellikle yabancı kökenlilerin büyük sorunları var. Bunlar için hazırlanan sığınma evleri, modern şekilde düzenleniyor. Sağlık, eğitim, çalışma ve yardımlar koordineli olarak mağdurlara ulaştırılıyor. Hatta hukuki yardımlarda yapılıyor. Tecrübelerimizi her zaman paylaşmaya hazırız’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!