Kadın ressamlardan ortak sergi

Güncelleme Tarihi:

Kadın ressamlardan ortak sergi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 10:31

Kısa bir süre önce kuruluşunun 50’nci yıldönümünü kutlayan Frankfurt Türk Halkevi, son olarak Frankfurt ve çevresinden beş kadın ressamın ortak sergisine ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Ressam Aydın Parıltı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen sergide Aynur Dikmen, Ayşe Gönen, Fatma Atar, Gülfidan Arslan ve Yadigar Kocatürk’ün 50’ye yakın karakalem, yağlı ve sulu boya çalışmaları yeraldı.

Kadın ressamlardan ortak sergi


Serginin açılışı Frankfurt’tan 80’e yakın sanatsever ve Halkevi üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Halkevi eski başkanlarından Hıdır Yılmazer, sergilenen eserlerin Halkevi bünyesindeki kültürel projeler kapsamında geçtiğimiz nisan ayında başlayan ve kısa süre önce sona eren resim kursu kapsamında ortaya çıktığını hatırlatarak, böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Kadın ressamlardan ortak sergi


Aydın Parıltı’nın yönetiminde atölye çalışması olarak yürütülen resim kursunu tamamlayan çiçeği burnunda beş ressamın eserleri, ziyaretçilerin de hayranlığını kazandı.

Serginin gerçekleşmesine büyük emeği geçen Parıltı, birlikte yürütülen çalışmalar sonucu ortaya çıkan ama birbirinden bir hayli farklı görülen eserler arasında ortak bir mesaj arayanlara da “Genelde bir gizem var. Sanki bir şeyleri boyalarla anlatmak istiyorlar. Günlük yaşamdaki baskılanmaları tuvale yansıtmak istiyorlar. Ama ruh hallerine göre değişen temalar da var elbette” diyerek, yol gösteriyor.

İlgi üzerine önümüzdeki dönem de resim kurslarına devam edileceğini belirten Parıltı, hem ilk öğrencilerinin, hem de yeni dönem için kaydolanların çoğunlukla kadınlardan oluşmasını da “Belki daha çok zamanları var. Ama esas olarak, galiba kadınların resim yoluyla anlatmak istedikleri daha çok şey var” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!