Kâbus geri döndü, ancak kısıtlamaya gerek yok

Güncelleme Tarihi:

Kâbus geri döndü, ancak kısıtlamaya gerek yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2023 10:23

Almanya’da son günlerde koronavirüs vakaları çok hafif de olsa artarken, halk arasında sonbahar ve kış aylarında yeniden kısıtlama gelip gelmeyeceği en büyük merak konusu. Özellikle kabinede koronavirüse yakalanan bazı bakanların 3-4 günlük istirahata çekilmesinden sonra gözler yeniden bu hastalığa çevrilmeye başladı.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanı Nancy Faeser’den sonra Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Maliye Bakanı Chrstian Lindner de koronavirüs nedeniyle evinde istirahate çekildi. Ancak Maliye Bakanı Lindner, son dönemlerde herkesin merak ettiği “Korona kısıtlamaları yeniden gelir mi?” sorusuna, maske ve izolasyon zorunluluğuna gerek olmadığı yanıtını verdi. FDP Genel Başkanı Lindner, Ippen Media’ya bağlı fr.de haber sitesine yaptığı açıklamada, “Çok hafif semptomlarım var, enerjimi yüzde 80’de gibi hissediyorum. Bu yüzden aşı tazelemekten kurtuldum” dedi. Artan vaka sayılarına rağmen Lindner, zorunlu maske ve izolasyona geri dönmenin gerekli olduğunu düşünmediğini ifade ederken, “Herkes korona ile başa çıkmayı öğrendi. Bir noktada toplum, sağlık konularında da normal kişisel sorumluluk durumuna geri dönmeli” dedi. Lindner, herkesin kendi sorumluluğu dahilinde maske takabileceğini, ancak mevcut rakamlara dayanarak devletin düzenleme yapmasına gerek olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

‘HERHANGİ BİR TEDBİRE İHTİYACIMIZ YOK’
Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ve Robert Koch Enstitüsü (RKI) hafta başında, belirli durumlarda gönüllü olarak maske takılmasını tavsiye etmişti. Lauterbach, ayrıca takviye aşı yaptırılmasını da tavsiye etmiş ve kendisi de ilk takviye aşısını olmuştu. Halk arasında geniş bir bağışıklık söz konusu olduğunu kaydeden Lauterbach, “Şu andaki verilere göre temas kısıtlamaları anlamında da herhangi bir tedbire ihtiyacımız yok” dedi. Ancak Lauterbach, koronavirüs enfeksiyonunun soğuk algınlığı olmadığına dikkati çekerek ciddiye alınmasını istedi. Alman Doktorlar Birliği Başkanı Klaus Reinhardt da şu anda bir maske zorunluluğunun gerekli olduğunu düşünmediğini açıkladı. Reinhardt, insanların maske takmak isteyip istemediklerine kendilerinin karar verebileceğini söyledi. Uzmanlar, sonbaharda koronavirüs enfeksiyonlarında bir artış bekliyor.

BAKMADAN GEÇME!