Joachim Löw: Özil patlayacak

Güncelleme Tarihi:

Joachim Löw: Özil patlayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2012 14:54

Irkçı tacizlerin kurbanı olan Mesut Özil'e Alman Milli Takımı'nın antrenörü Joachim Löw sahip çıktı. Löw,"Mesut Özil Yunanistan'a karşı patlayacak" dedi. Mesut ise "Yıkılmadım, ayaktayım, asıl Mesut'u şimdi görecekler" diyerek iddialı konuştu.

Haberin Devamı

Almanya'nın A Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, futboluyla eliştiri oklarını yöneldiği Mesut Özil'e sahip çıktı. Almanya A Milli Takımı'nın çeyrek final de olduğunu hatırlatan Joachim Löw, Mesut Özil'in tam istenilen düzeyde olmamamasına rağmen performansından memnun olduğunu belirtip, "Mesut Özil Yunanistan'a karşı patlayacak" dedi.

Grup maçlarında fazla başarılı olamayan Mesut'un final turlarında büyük işler yapacağına inandığını dile getiren Löw, şunları söyledi: "Mesut, antrenmanlarda hırs küpü. Çok yakında patlama yapacak. Bunun çok iyi hissediyorum. Kendisini eleştirenlere cevabı sahada atacağı ve attıracağı gollerle yakında verecektir. 2010 Dünya Şampiyonası'nda da Mesut kendisini gurup maçlarında fazla gösteremişti. Turnuvaya ısındıkça Mesut futboluyla büyüleyecek ve milli takımıza büyük katkı sağlayacak".

Mesut'u görecekler

Kendisiyle telefonla konuştuğumuz Mesut Özil ise "Yıkılmadım, ayaktayım. Tabiiki şu anda benden bekleneni veremedim. Beni bir tecrübeli Zidane ile kıyaslıyorlar. Ben genç ve ona doğru yol alan bir futbolcuyum. Yavaş ve emin adımlarla bu merdivenleri çıkacağım. Performansımın yarısını daha gösteremedim. Son maçta biraz daha iyiydim. Yunanistan maçıyla birlikte beni izleyin. Mesut atacağı ve attıracağı gollerle kendisinin ölmediğini nasıl bir futbolcu olduğunu gösterecektir" diyerek iddialı konuştu.

Mesut'un partneri Klose olmalı

Öte yandan Mesut Özil'in kendisinden beklenen performansla oynamaması Alman medyasının tartışma konusu oldu. Real Madrid'le İspanya şampiyonu olan ve İspanyol gazetecilerinin yılın İspanya'daki en iyi 11'inde gösterdikleri Mesut Özil'in A milli takımında sorununun Mario Gomez olduğu kaydedildi.

Mesut'un beklenen büyüleyeci futbolunu, şık paslarını atabilmesi için ön taraftaki futbolcunun fazla hareket etmesi gerektiğine işaret eden gazete ve TV yorumlarında "Mirslav Klose, Mesut ikilisi daha iyi olur. Gomez üç gol attı. ama ön tarafta hareketli değil. Mehmet Scholl'da buna değinmişti. Mesut'un atacağı pasları daha teknik bir futbolcu olan Klose daha iyi alıyordu. Özellikle ikilinin duvar pası yapmalarıyla rakip kalede daha fazla tehlike oluşuyordu" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!