İzolasyon zorunluluğu kalktı

Güncelleme Tarihi:

İzolasyon zorunluluğu kalktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2022 12:13

Almanya’da bugünden itibaren iki eyalette en önemli korona tedbirlerinden biri kalktı. Baden-Württemberg ve Bavyera eyaletlerinde bundan böyle koronavire yakalanan kişilerin karantina zorunluluğu yok. Ancak enfekte olan kişiler koruyucu önlemlere uymaya devam edecek. Her iki eyalet de enfekte olanların yine de evde kalmalarını tavsiye etti.

Haberin Devamı

BAVYERA Sağlık Bakanı Klaus Holetschek (CSU) “Test sonucu pozitif çıkanlar için zorunlu koruyucu tedbirler, kendilerini izole etme yükümlülüğünün yerini alacak” dedi. Bundan böyle maske takmaları gerekecek, tıbbi ve bakım tesislerine girmeleri, buralarda çalışmaları yasaklanacak. Baden-Württemberg’de de enfekte olan kişilerin beş gün boyunca kendi evlerinin dışında maske takmaları gerekecek. Baden-Württemberg Sağlık Bakanı Manne Lucha (Yeşiller), tecrit yükümlülüğünün kaldırılmasının haklı sebepleri olduğunu belirtirken, “Prensip olarak hasta olan ve semptomları gösteren herkes daha önce olduğu gibi evde kalmalı ve hastalık raporu almalıdır” dedi.
Bavyera, Hessen ve Schleswig-Holstein ile birlikte Baden-Württemberg, geçen cuma günü test sonucu pozitif çıkan kişilerin izole edilmesine yönelik genel yükümlülüğü kaldıracağını açıklamıştı. Hessen eyaletinde bu adım için kesin tarih henüz belli değil. Wiesbaden’deki Sosyal İşler Bakanlığı Sözcüsü, uygulama için yeni bir yönetmeliğin gerekli olacağını belirtirken, “Ayrıntılar ve dolayısıyla zamanlama şu anda eyalet hükümetinde görüşülüyor” dedi. Schleswig-Holstein’da izolasyon zorunluluğunun perşembe günü kaldırılması bekleniyor.

Haberin Devamı

LAUTERBACH: SORUMSUZLUK
Alman Tabipler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt da azalan enfeksiyon sayısı ve hastalığın genel olarak hafif seyretmesi nedeniyle koronavirüse yakalanan kişiler için zorunlu izolasyonun sona ermesinin ‘tıbbi açıdan haklı’ olduğunu belirtti. Rheinische Post gazetesine konuşan Reinhardt, bu adımı atmış olan diğer Avrupa ülkelerinin deneyimlerinin de bunu gösterdiğini söyledi. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD) ise bu yaklaşımı eleştirdi. Lauterbach, izolasyon yükümlülüğünün kaldırılmasını ‘sorumsuzluk’ olarak değerlendirdi. Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine demeç veren Lauterbach, savunmasız grupların ‘tamamen göz ardı edileceğini’ söyledi ve birçoğu için koronavirüsün hayati tehlike yaratabileceğini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!