İzin dönemi öncesi pasaport uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İzin dönemi öncesi pasaport uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2011 22:44

Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, ataşelerle birlikte vatandaş bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda izin dönemi yaklaşırken, vatandaşların pasaport sürelerini kontrol edip yeni pasaport almayı son ana bırakmaması çağrısı yapıldı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’ndeki Günzburg kentinde Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, ataşelerle birlikte vatandaş bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Günzburg DİTİB Camii'nde yapılan toplantıya, Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, Eğitim Ataşesi Mahmut Haçkalı, Din Hizmetleri Ataşesi Ali Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Hüseyin Turan Bağçeci katıldı. Çok sayıda vatandaşın geldiği bilgilendirme toplantısında eğitim, kültür ve yeni pasaport konuları ön plana çıktı.

SON ANA BIRAKMAYIN
Vatandaşların sorularını da cevaplandıran yetkililer yeni e-pasaport alınması konusunda vatandaşların bilgili ve dikkatli davranması gerektiğini belirterek, randevu sistemine dikkat çektiler. Münih Başkonsolosluğunda her gün 130 yeni pasaport başvurusunun kabul edilebildiğini belirten uzmanlar, bunun da uzun vadeli randevular verilmesine neden olduğunu vurguladılar. Toplantıda yaklaşan izin dönemi nedeniyle pasaport süreleri konusunda vatandaşların özellikle daha dikkatli olması gerektiği, pasaport sürelerini kontrol edip yeni pasaport almayı son ana bırakmaması çağrısı yapıldı.

EĞİTİMİ İHMAL ETMEYİN
Vatandaş bilgilendirme toplantısında eğitim ve kültür konuları da geniş olarak ele alındı. Yetkililer, bilgi ve teknoloji toplumu olma yolunda hızla ilerleyen Alman toplumunda gençlerimizin başarılı olabilmeleri için mutlaka iyi ve kaliteli bir eğitim almasının şart olduğunu vurguladılar. Toplantıda eğitimli, bir meslek sahibi ve kültürünü daha iyi tanıyan, içinde yaşadığı topluma uyum sağlayan bir neslin yetişmesi için yoğun çalışma yapılması gerektiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!